Хората в чужбина реагират малко по-бързо от избирателите в България

...
Хората в чужбина реагират малко по-бързо от избирателите в България
Коментари Харесай

Красимир Гаджоков: На всеки следващи избори българите имат нов страх

Хората в чужбина реагират малко по-бързо от гласоподавателите в България на новите оферти – нови партии, нови хрумвания. Това съобщи пред БНР Красимир Гаджоков, IT експерт и съветник по киберсигурност.
„ Още на изборите на 4 април ГЕРБ за пръв път след толкоз години към този момент не беше №1 в резултатите на българите в чужбина. Докато в България към момента беше. “

Относно машините за гласоподаване и създалото се напрежение преди изборите по отношение на наличието на склад на спомагателни машини за гласоподаване Красимир Гаджоков посочи:

„ Това са безусловно неоснователни страхове, които за жалост в България господстват от доста години. Проблемът не е в този съответен проблем, който се пробваха да пробутат на обществото и да излъжат обществото, от ГЕРБ, от ЦИК, които сътвориха също комплициране в този смисъл. Проблемът е, че ние, българите, на всеки последващи избори имаме някакъв нов боязън . Внушава се нов боязън за някакъв нов тип операция, нов тип машинация. “

Абсурд е при всички контролни механизми, които има, да се създадат основни операции - при толкоз участващи в изборния развой хора, акцентира Гаджоков.

IT експертът е последовател на електронното гласоподаване, само че счита, че въвеждането му ще провокира доста огромна опозиция от систематичните партии .  

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР