Хората се умориха, това е в цял свят, не само

...
Хората се умориха, това е в цял свят, не само
Коментари Харесай

Проф. Р. Александрова: Да не позволяваме Covid-19 да ни води за носа

" Хората се умориха, това е в целия свят, освен у нас, само че вирусът не се уморява. Длъжни сме да не му разрешаваме да бъде той този, който да ни води за носа ". 

Това сподели пред БНР проф. Радостина Александрова, вирусолог от Българска академия на науките.

Тя акцентира, че  има задоволително доста противоепидемични ограничения, които важат и за предотвратяване от Омикрон разновидността, само че значимото е да се съблюдават .



Според проф. Радостина Александрова финансовият тласък за имунизиране е работещ прийом, употребен в доста страни по света, само че изрече увереност, че водещата мотивация би трябвало да е желанието да защитим себе си и хората към нас.  

" Разумът изисква да се готвим за по-лошото и да сме добре готови ", сподели тя в коментар за предстояща пета вълна на пандемията.

Проф. Александрова показа пред БНР книгата си " Записки сред редовете " :

" Те сами се описват. Това са истории, които по някакъв метод са стигнали до мен. И не са ми оставили различен излаз, с изключение на да седна и да ги напиша.... Всеки от нас споделя истории, въпросът е дали имаме сетива да ги чуем ".

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Радостина Александрова в предаването " Хоризонт за вас " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР