Хората със зелен сертификат пазаруват по-евтино в магазините. Такава стратегия

...
Хората със зелен сертификат пазаруват по-евтино в магазините. Такава стратегия
Коментари Харесай

Свалят цените за клиенти със зелен сертификат, вижте къде

Хората със зелен документ пазарят по-евтино в магазините. Такава тактика за привличане на клиенти започнаха огромни търговски обекти, които поради заповедта на здравния министър Стойчо Кацаров от 15 дни са принудени да работят единствено с имунизирани, преболедували или с негативен тест за COVID-19.

20 лв. по-евтино вървят техника и уреди за дома в „ Техномаркет “ от завчера за притежателите на негативен тест за ковид - PCR или бърз антигенен тест. Отстъпката ще се ползва до края на месеца, само че единствено за артикули с цена над 100 лв., показват от комерсиалната верига. Така да вземем за пример прахосмукачка Gorenje с постоянна цена от 129 лв. за този интервал ще коства 109 лв., а кухненски робот Philips пада на 129 лв., само че единствено за избран кръг купувачи. Те обаче би трябвало да са удовлетворени, тъй като ще са избили разхода за бързия тест, който коства най-много 10 лв..

Обектите на верига „ Билла “, които се намират на територията на моловете, също попаднаха под обсега на заповедта. За да стигнат до хранителния магазин, жителите би трябвало да влязат в мола, а за там се изисква зелен документ. Още на 28 октомври мениджмънтът на хранителната верига разгласи, че прави 10% отстъпка върху цялата сметка на клиенти, които пазарят в " Билла " в моловете. Намалението обаче може да се употребява единствено по един път дневно и то при извършване на покупки с " Билла карт ". Засега промоцията важи до 10 ноември.

Половин месец работа със зелен документ много затрудни и разедини бизнеса, сочи експресната анкета на Българската търговско-промишлена палата, в която се включиха близо 200 ръководители на предприятия и представители на браншови организации. 1/3 от респондентите не утвърждават наложената мярка и я считат за форма на ограничение на човешките права. За над 1/5 от компаниите това е пречка в работния развой, а над 1/4 от мениджърите намират зеления документ за прекален. По-голям дял от интервюираните показват, че имат позитивно отношение към противоепидемичната мярка, тъй като е по-добре да работят, в сравнение с да бъдат затворени. В допълнение и чиновниците, и потребителите се усещат по-защитени.

Бонуси за имунизация, недопускане на външни за компанията лица, тестване след отпуск - такива са част от спомагателните решения на бизнеса в пандемичната конюнктура, излиза наяве още от допитването на БТПП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР