Хората със сърдечно-съдови заболявания да излизат колко се може по-рядко

...
Хората със сърдечно-съдови заболявания да излизат колко се може по-рядко
Коментари Харесай

За кого е опасно студеното време

Хората със сърдечно-съдови болести да излизат какъв брой се може по-рядко в дните с ниска температура. Това сподели проф. Генчо Начев, изпълнителен шеф на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ в изявление за Агенция „ Фокус “.
„ Излагането на леден въздух води до конвулсия на съдовете в периферията, оттова кръвообращението се централизира. Заради това хората със сърдечни болести би трябвало да внимават с излагането си на леден въздух “, изясни проф. Начев, като предложи хората със сърдечно-съдови болести да излизат какъв брой се може по-рядко в дните с ниска температура, изключително в случай че е и влажно.
 Как индийските граничари оцеляват в снега на 6500 метра височина Как индийските граничари оцеляват в снега на 6500 метра височина
Над 50 000 индийски бойци се намират на противоречив сектор на индокитайската граница с дължина 870 км., заяви riafan.ru с позоваване на...
„ Симптомите, свързани със сърцето, за които постоянно би трябвало да внимаваме, са появяването на болежка, изключително с ирадиация към лявата ръка и изтръпване. Болка в главата, в тила, което доста постоянно се свързва с нараснало кръвно налагане “, разяснява той. По думите му може да има виене на свят от непълен приток на кръв към мозъка, вследствие на ускорена сърдечна активност. „ Тези признаци постоянно би трябвало да се имат поради и да ни насочат към доктор, освен при студено време. По-добре да отидем и да няма нищо, всичко да е обикновено, в сравнение с да изтървем нещо “, добави проф. Генчо Начев.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР