Хората са социални същества. Ние жадуваме да взаимодействаме, защото това

...
Хората са социални същества. Ние жадуваме да взаимодействаме, защото това
Коментари Харесай

Как да накараш хората да те харесват – доказани психологически трикове

Хората са обществени същества. Ние жадуваме да взаимодействаме, тъй като това е симптом на благоденствие, развлечение и поддръжка. Има някои хора, които са естествено общителни и нямат проблем да стартират диалог с който и да е. Повечето от нас обаче изпитват усложнения да приказват обществено и да основават нови другарства. Добрата вест е, че има някои психически трикове, с които можеш да се научиш да привличаш вниманието върху себе си и да накараш хората да те харесват.

Напасвай езика на тялото си

Ако искаш да впечатлиш, да привлечеш внимание или уважание, наблюдавай езика на тялото на индивида, с който общуваш, и се пробвай да го имитираш. Изследванията потвърждават, че това държание ще покаже възприятие на комфорт, ще ускори доверието и ще ти помогне да изградиш по-дълбока връзка с индивида насреща.

Говори с открити длани

Езикът на тялото влиза по доста разнообразни способи, когато искаш хората да те харесват, само че не всеки знае за този трик. Когато приказваш с открити длани, повдигнати нагоре, това демонстрира на събеседника ти надеждност и почтеност.

Практикувай уверена поза на тялото

Уверената поза на тялото ти може да подтиква мозъка ти да мисли, че си убеден в себе си, даже и да не го чувстваш в действителност. Точно преди значима среща, отиди до огледалото и си показа, че си супергерой. Сложи ръце на ханша, повдигни глава, изправи стойката си и постави огромна усмивка на лицето си.

Прави похвали

Важно е да казваш на хората, които смяташ за положителни, умни или красиви, че са такива. Това не е просто вежливост, а въздейства на близките по отношение на това, което те мислят за теб.

Когато си нервозен, дъвчи дъвка

Нормално е да изпитваш тревога преди огромно събитие с доста хора, които би трябвало да впечатлиш. Ако смяташ, че това чувство разклаща увереността ти, пробвай се да дъвчеш дъвка. Този простоват трик ще те разсее от среса и също по този начин ще усили притока на кръв към мозъка.

Носи алено, с цел да привличаш вниманието

Ако искаш да се откроиш измежду тълпата и да привлечеш погледите към себе си, носи алено. Проучванията откриват, че това е превъзходен метод за привличане на внимание, изключително в прочувствен подтекст.

Източник: papataci.com

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР