Хората са си приели съдбата - да бъдат изчезващ вид.

...
Хората са си приели съдбата - да бъдат изчезващ вид.
Коментари Харесай

Рената Инджова: Следват къщагейт, магистралагейт и офшоргейт

Хората са си приели ориста - да бъдат изчезващ тип. Работници няма, в буржоазен строй няма работническа класа, никой не желае да е служащ, затова никой не желае да носи обществени идеали. Всички желаят да са междинна класа, само че и тя е подложена на заличаване. Тоест ще имаме доктори, само че няма да имаме сестри, ще има митрополити, няма да има попове, ще има инженери, няма да има служащи.

Това сподели за обстановката в страната някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова.

По мотив абсурда с къщите за посетители, строени с европейски средства, Инджова означи, че това е една втора фаза на "Апартаментгейт ": "Скритите неща ще станат видни доста скоро. Става видно голямо разхищаване в евроресурсите. "

Според нея скоро ще има нова фаза на свадите - във връзка с манастирите и църквите. По думите ѝ има механизъм за отбягване на публичните поръчки и средствата се разпределят необмислено.

Бившият длъжностен министър председател посочи, че би трябвало да се разсъждава по въпроса за какво църквите и автомагистралите са най-важни за Бойко Борисов.

"В стопанската система има едни принцип, че скритото се демонстрира, не може да остане прикрито. Ще се разбере, че парите, предоставени на България за целия 10-годишен интервал, са несравними с резултатите. В последната си права той желае да заложи най-вече планове, с цел да наподобява, че парите са вложени ", означи Инджова.

Тя акцентира, че селските региони постоянно са били място, където са се препирали големи пари. Според Инджова обаче прокуратурата в никакъв случай няма да направи цялостно санкциониране, тъй като къщите за посетители са всеобщо събитие в Държавния фонд "Земеделие ".

"Един като Манолев ще изгори, една като тази, която дава отговор на телефона за резервации, само че казусът е толкоз всеобщ, че може да се реши единствено коренно ", добави Ренета Инджова.

Експремиерът счита, че неравенствата в Европа, продължаващи десетилетия, ще бъдат решени по принудителен метод, давайки образец с жълтите жилетки във Франция.

По думите ѝ следват "къщагейт ", "магистралагейт " и "офшоргейт ". "Тепърва би трябвало да преглътнем последствията. Европа ще си изиска парите, които е дала. Тогава политическият хайлайф и останалият български народ ще би трябвало да решат кой ще заплаща. Ако ръководещите избягат, отново ние ще плащаме ", заключи Ренета Инджова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР