Хората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много

...
Хората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много
Коментари Харесай

Пъдпъдъчите яйца

Хората са научили за потребните свойства на пъдпъдъчите яйца доста от дълго време – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в антични китайски предписания.

Пъдпъдъчите яйца освен усъвършенстват умствените качества и работата на нервната система, само че оказват помощ за изхвърлянето на радионуклеидите от организма.

Пъдпъдъчите яйца са по-калорични от яйцата на кокошките. Сто грама от дребните яйчица съдържат 100 и седемдесет калории. Те съдържат витамин А и В, желязо, калций, магнезий, натрий, сяра, фосфор, мед, хром.

Белтъкът на пъдпъдъчите яйца е богат на незаменими аминокиселини, а витамин А в тях е два пъти и половина повече, в сравнение с в яйцата на кокошката.

Редовната консумация на пъдпъдъчи яйца укрепва костите, възстановява работата на стомаха и черния дроб, както и на бъбреците, задстомашната жлеза и простатата, на сърцето и на други органи.

Можете да консумирате пъдпъдъчи яйца всеки ден, без да има щета за организма ви. Дори децата с алергии понасят тези яйца прелестно. Те усъвършенстват апетита и отстраняват главоболието.

Особено потребни са тези яйца за възрастните хора – потреблението им понижава ставните болки, усъвършенства зрението и слуха. Бременните дами и кърмачките също имат изгода от пъдпъдъчите яйца.

Ако пуснете пъдпъдъче яйце във вряща вода, то, за разлика от кокошето, няма да се спука. За рохко яйце се чака да ври две минути, а за твърдо сварено – пет.

Ако постоянно консумирате пъдпъдъчи яйца, обмяната на веществата ви ще се усъвършенства и имунитетът ви ще се възвърне. Те са и афродизиак и внезапно покачват половата интензивност на мъжете.

При висока температура се предлага потреблението на пъдпъдъчи яйца с водка и захар. В 100 мл водка се прибавят пет пъдпъдъчи яйца и една супена лъжица захар. Всичко се смесва и се изпива вечерта. До сутринта ще сте с естествена температура.

Суровото яйце от пъдпъдък в комбиниране с оцет понижава болката и възпалението при разпъване и контузии, ревматизъм и артрит. Разбийте пет яйца с оцет и оставете за пет дни да се разтворят на цялостно. Добавете 100 грама масло и разбъркайте, до момента в който сместа не стане като крем. С тази примес намажете болните места.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР