Хората са на предела на нервите си. Личните лекари поемат90%

...
Хората са на предела на нервите си. Личните лекари поемат90%
Коментари Харесай

Личните лекари с остра реакция срещу обвиненията на Мангъров


Хората са на лимита на нервите си. Личните лекари поемат90% от случаите и ги лекуват амбулаторно с всички негативи на цялата ни система. Тя не е разтърсена, съвсем се е срутила. Това разяснява доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари пред БиТиВи. Той изрично отхвърли обвиняванията на доцент Атанас Мангъров, че персоналните лекари не са включени в битката с и лекуват единствено телефона.Миндов сподели и още нещо - сега " изкуството " в медицината не е да направиш обзор, а да вкараш човек с пневмония в болница.

Личните лекари не са спрели да работят и да преглеждат пациенти със признаци на Covid-19, а обвиняванията против съсловието са неприемливи, безапелационен бе той.

" Ние роля в театъра на Мангъров няма да играем, изрично го споделям пред цяла България. Личните лекари няма да вземат участие в този цирк, който се разиграва сега. Виктимизира се едно цяло съсловие, което даде най-вече жертви от всички специалности. Ние сме с най-вече умряли лекари “, сподели още доктор Миндов.

Ние познаваме пациента. Но той (Мангъров, б.р.) унищожи най-святата връзка сред лекаря и пациента - доверието. Това прави сега този човек. 7 до 8 % от пациентите, с или без лекуване влизат в болница. С чай, с чорбичка, с аспиринче или с най-хайтек медикаментите, 7-8% влизат в болница. Това е, би трябвало да спрем притока. Когато имаме по 4-5 хиляди нови случая дневно, просто в един миг системата ще прелее и тогава ще се издавим всичките, предизвести медикът.

Той уточни, че най-големият проблем на системата е непрекъснатият прилив на нови случаи на коронавирусна зараза и невъзможността на лекарите да диагностицират бързо заболяването.

Въпреки поетия ангажимент от " Информационно обслужване " - електронни посоки за PCR тест към момента няма и скоро няма да има, счита той. По думите му казусът е софтуерен. Проблемът е на равнище програмист, ние сме жертва на програмистите. Хората сега заплащат всеки ден, тъй като някой не си е приключил работата в тази страна. Работа, за която е назначен и за която му се заплаща, сподели персоналният доктор.

Лекарят се обърна към всички хора, които се презапасяват със мощни медикаменти или от боязън пият антибиотици " превантивно ": " Имунната система се смачква от антибиотика, не го правете. Чувам за някакви безумия, че хора взимат антибиотик профилактично - не го правете. Не единствено че не ви пази, а имунната система ще се отвори за вируса ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР