Хората с доход до 1000 лева на месец да ползват

...
Хората с доход до 1000 лева на месец да ползват
Коментари Харесай

Отстъпка от 25ст./л гориво и по-евтин обществен транспорт при доход до 1000 лв., предлагат от Министерство на икономиката

Хората с приход до 1000 лв. на месец да употребяват отстъпка за литър гориво от 25 ст. и през 2023, както и понижение за публичния превоз.

По такава мярка работят от Министерство на стопанската система и промишлеността, съобщи в изявление за Българска национална телевизия служебният министър Николай Стоянов.

В момента се създават техническите параметри на мярката като задачата е тя да влезе в действие от началото на февруари.

Предвижда се хората, които дават отговор на критериите за отстъпката, да потвърждават това с документ, публикуван от общините.

Парите за отстъпката за литър гориво няма да се взимат от държавния бюджет, както беше до момента, а от преразпределението на свръхпечалбите на " Лукойл ", разясни Николай Стоянов.

Точната сума, която ще бъде преразпределена от свръхпечалбите на петролното дружество, зависи от моментната цена на другите сортове нефт.

" Има точна формула за това, която зависи от сорта нефт. Тя е ясна, само че зависи от интернационалните пазари и котировките ", разясни Николай Стоянов.

Пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система изрази вяра, че европейските институции ще одобряват мярката и няма да я разгласят за държавна помощ, защото тя е краткотрайна и е нужна в сегашната обстановка.




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР