Хората постепенно свикват с факта, че трябва да се грижат

...
Хората постепенно свикват с факта, че трябва да се грижат
Коментари Харесай

6 проблема, свързани с подмишниците, които са знак за здравословен проблем

Хората последователно привикват с обстоятелството, че би трябвало да се грижат вярно за себе си, с цел да поддържат положително здраве и да предотвратяват вероятни болести. Обръщаме задоволително внимание на някои елементи на тялото, само че доста постоянно пропущаме дребни зони, като подмишниците. Има проблеми, свързани с подмишниците, които издават здравословни проблеми.

Ето признаци, свързани с подмишниците, които не трябва да пренебрегвате:

1. Миризма

Миризмата в региона на подмишниците е естествено събитие. Това се случва поради бактериите, които порастват в зоните, в които се потим. Въпреки това, всички знаем, че можем елементарно да се оправим с миризмата- душ и дезодорант. Но в случай че тази миризма е по-упорита и не можете да се отървете от нея, евентуално имате някакъв проблем.

Необичайната миризма, която не може да бъде отстранена даже след душ, може да бъде сигнал за хормонално разстройство и нарушаване на щитовидната жлеза. Ако тази миризма наподобява на аромата на " изгнили плодове " или " лак за нокти ", това може да е сигнал за кетоацидоза - загубата на способността на организма да метаболизира захарта.

2. Сърбеж

Чувството на сърбеж в региона на подмишницата след бръснене е обикновено, заради растежа на нови косми. Но в случай че сърбежът не стопира, това е още един сигнал, че в тялото ви става нещо неправилно.

Силно раздразнение може да бъде породено от реакцията на кожата към самобръсначката, облеклата и веществата, които се съдържат в кремовете или дезодорантите. Заедно със сърбежа се появяват червени петна и мъртва кожа. Ако това се случи, има късмет кожата ви да има гъбички, които би трябвало да бъдат лекувани от доктор.

3. Обриви
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР