Хората, поставили си първа доза от определена ваксина, ще получат

...
Хората, поставили си първа доза от определена ваксина, ще получат
Коментари Харесай

Кунчев: Вторите дози от ваксините са гарантирани


Хората, сложили си първа доза от избрана ваксина, ще получат и втората. Това увери основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в ефира на Българска национална телевизия. Коментарът му бе във връзка следващата забавена и оразяна доставка на ваксини на „ АстраЗенека “ – препаратът, който всеобщо се слага в пунктовете за всеобща имунизация и от персоналните лекари.

Вторите дози са обезпечени, сподели Кунчев. До момента единствено една от създадените ваксини – тази на „ Янсен “ е единствено с една доза. Тя обаче към момента не е утвърдена от организацията по медикаментите на Европейски Съюз.

Надявам се, че няма да има изстудяване на ентусиазма на хората да се имунизират поради насилственото прекъсване на всеобщата имунизация, сподели още основният държавен здравен контрольор.

Той разяснява е концепцията на евролидерите да има имунизационен документ, който да дава повече преимущества за напредване сред обособените страни. Дори България да не вкара имунизационен паспорт, прилежащите ни страни ще го създадат за туризма, акцентира доцент Кунчев. Според него, в случай че няма общоевроепейско решение, ще се стигне до двустранни съглашения за имунизационни паспорти.

По мнението на Кунчев, нямало нищо плашещо да работят заведенията, в случай че се съблюдават ограниченията. Той счита, че английският вид на ковид е отговорен за нарастването на случаите в цяла Европа, в това число и България.

Пределно ясно е да знаем, че от пандемията ще се отървем тогава, когато отнемем терена за деяние на вируса, безапелационен бе доцент Кунчев. Според него, при 1-2 милиона преболедували и имунизирани в никакъв случай повече няма да има положение на локдаун.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР