Хората, поставени под карантина на територията на община Варна, вече

...
Хората, поставени под карантина на територията на община Варна, вече
Коментари Харесай

Хората под карантина в община Варна ще могат да разчитат на патронажна грижа

Хората, сложени под карантина на територията на община Варна , към този момент ще могат да разчитат на патронажна грижа, заяви през днешния ден началникът на обществената дирекция в кметството Таня Василева. Заедно със заместник-кмета Коста Базитов тя показа нов план, финансиран с над 2,1 милиона лв. по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Изпълнението му ще продължи през цялата 2022 година.

На патронажна грижа по плана ще разчитат възрастни, самотни и хора с увреждания, посочи Василева. По думите й задачата е да бъдат обхванати към 500 души. Те ще получават обслужване по домовете си от екип и спомагателен личен състав с обща бройка 44 души.

Със средства от плана ще бъде нараснала и здравната сигурност във всички 35 дневни и почасови центрове и обществени домов е, които работят на територията на общината. Услугата ще обхване 1089 консуматори. В обществените заведения ще бъде назначен спомагателен личен състав, който ще се занимава с дезинфекцията на пространствата и обезпечаването на здравословна среда за клиентите и чиновниците. В отговор на въпрос на Българска телеграфна агенция Василева посочи, че в домовете за възрастни хора в общината са имунизирани над 70 на 100 от личния състав и потребителите. В центровете, където се оказват почасови услуги, този % е към 30.

Тази година беше доста натоварена за чиновниците в обществената сфера , добави зам.-кметът Базитов. По думите му, макар компликациите общината е съумяла да пусне нови услуги, в това число за страдащи от деменция. Броят на хората, търсещи някакъв вид обществена поддръжка, се усилва непрестанно, добави Василева. Според нея новият план също ще помогне за превъзмогване на последствията от рецесията, провокирана от пандемията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР