Хората ползващи велосипеди и електрически тротинетки в София ще могат

...
Хората ползващи велосипеди и електрически тротинетки в София ще могат
Коментари Харесай

Пускат безплатно колелaта и тротинетките в метрото

Хората ползващи колела и електрически тротинетки в София ще могат гратис да ги транспортират в метрото и градския превоз в града от 1 май.
Решението е на Столичния общински съвет, който одобри промени в Наредбата за реда и изискванията за пътешестване с публичния превоз. До момента прецизен правилник за превозването на велосипедите в превоза липсваше.
Безплатното транспортиране на велосипед ще става в последния вагон на метровлаковете и в автобусните линии, пресичащи околовръстния път на София.
В метрото това важи до 7 часа сутринта и след 20 часа вечерта, а в рейсовете до 6.30 часа заран и след 20 часа вечер, с цел да не се тормозят пасажерите в пиковите часове, които за тези линии стартират естествено по-рано. В събота и неделя няма да има ограничавания в часовете.
Именно поради нововъведението Центъра за градска подвижност ще би трябвало да изготви 6-месечен мониторинг за това дали има конфликтни обстановки в транспортните средства.
Освен с колела, които могат да бъдат не повече от 2 в рейс или финален вагон, ще може да се пътува и с самостоятелни електрически средства, като изискването също е да не замърсяват и да не се основава стеснение на другите пасажери.
Зам.-председателят на комисията по превоз Зафир Зарков разяснява, че с изключение на насърчаването на използването на колела, би трябвало да се подсигурява и безвредното пътешестване на ползващите градски превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР