Хората под 55 години във Франция, на които е поставена

...
Хората под 55 години във Франция, на които е поставена
Коментари Харесай

Хората под 55 г., ваксинирали се с АстраЗенека, ще получат друга втора доза

Хората под 55 години във Франция, на които е сложена единствено една доза от имунизацията против COVID-19 на компанията АстраЗенека (AstraZeneca), ще получат друга ваксина при слагането на втората доза, съобщи Франс прес, като се базира на здравните управляващи.

Решението е взето в миг, когато френското държавно управление се надява да овладее третата вълна на епидемията от ковид.

Висшата работа по опазване на здравето (HAS) разгласи тази заран мярката, избрана като " изцяло разумна " от здравния министър Оливие Веран. Решението се отнася за повече от половин милион души, измежду които и самият той. Веран получи първа доза от имунизацията на АстраЗенека при започване на февруари като представител на здравните управляващи.

За задачата ще бъдат употребявани РНК имунизациите на фирмите Пфайзер (Pfizer) и Модерна (Moderna). Мярката ще засегне 533 000 души във Франция.

Френските здравните управляващи са изправени пред нова сложна задача, обвързвана с имунизацията на АстраЗенека, перипетиите към която са свързани, по-конкретно, с риска от кръвни съсиреци, които тя предизвиква в извънредно редки случаи.

Френските управляващи на 19 март взеха решение да преустановят използването на имунизацията на британско-шведската компания при имунизирането на хора под 55 години, напомня Франс прес.

Повече от три месеца след началото на имунизационната акция във Франция, здравният министър приветства поставения през вчерашния ден връх от 437 000 сложени дози за един ден, с което страната мина прага от 10 милиона души, получили най-малко първа доза. " Усилията на французите ще се отплатят ", увери Веран, който избира да приказва внимателно за " наклонност към стабилизация ", а не за " подчинение " на епидемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР