Хората по света започват да пътуват за по-малко дни в

...
Хората по света започват да пътуват за по-малко дни в
Коментари Харесай

Хората вече пътуват за по-кратко, но по-често в чужбина, сочи изследване

Хората по света стартират да пътуват за по-малко дни спрямо преди години, само че се стремят главно към задгранични дестинации и по опция комбинират няколко в едно пътешестване. Това демонстрират данните от последното изследване на картовия оператор " Виза " (Visa) " Глобални настройки за пътувания ". Според него главният претекст за пътешестване е отърсването от напрежението.

Данните демонстрират, че междинният брой на нощувките световно е осем при приблизително 10 през 2013 година Пътуванията в чужбина от приблизително 2,5 за последните две години се усилват до приблизително 2,7 за идните две. Най-много пътувания през последните две години са осъществени в района на Северна и Южна Америка – приблизително 3,2 за 2017 година
 Хората към този момент пътуват за по-кратко, само че по-често в чужбина, сочи проучване
© Kacper Pempel

Технологиите оказват помощ на пътуващите да се ориентират по-лесно: 88% от пътуващите споделят, че са имали интернет връзка по време на пътуването си. Почти половината от участниците в изследването (44%) употребяват приложения за споделено пътешестване на територията на страната, която посещават.

Две и повече в едно

Около 11% от пътуванията по света включват визити на няколко страни в границите на едно пътешестване. Най-посещаваните страни са Япония, Съединени американски щати и Австралия: най-посещаваната дестинация в света през последните две години е Япония, която измества Съединени американски щати от челното място. Тук би трябвало да се означи и ролята на желанията съгласно произхода: да вземем за пример, хората от района на Тихоокеанска Азия най-често избират Япония като дестинация за пътешестване. Американските жители избират континентална Европа, Мексико, Канада и Япония. Без изненада жителите на Саудитска Арабия се подреждат преди всичко във връзка с общата изхарчена сума за резервации, билети и разноски по време на пътешестване в чужбина. Следват ги китайците, австралийците, американците и кувейтците. Улеснени разплащания в чужбина
Все повече хора се възползват от опциите на технологиите при обмисляне на своето пътешестване – през 2017 година 83% от пътуващите са употребявали софтуерно решение, в съпоставяне със 78% през 2015 година Същевременно, обаче, по-голямата част от хората към момента избират аналоговите способи за разплащане в чужбина.  Хората към този момент пътуват за по-кратко, само че по-често в чужбина, сочи проучване
© Daniel Becerril
Въпреки че доста от пътуващите употребяват банкови карти, множеството от тях (77%) към момента избират разплащане в брой. Жителите на Европа, Близкия изток и Африка са по-склонни да теглят пари от банкомати в чужбина спрямо хората от останалите райони.
Цели 87% от хората показват, че разполагат със останали пари в брой в края на пътуването. Едва 29% от пътуващите обменят оставащата сума назад във валутата, в която могат да я употребяват в родината си. Средният размер на останалите пари в брой на световно равнище е 123 $.

Средният разход за едно пътешестване възлиза на 1 793 $. Пътуващите чакат тази сума да нарасне, като максимален растеж се чака измежду пътуващите от района на Близкия изток.

Проучването е осъществено в съдействие с консултантската компания ORC International и включва 15 500 изявленията, извършени на 27 пазара. Visa прави това проучване от 2008 година насам.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР