Хората от състава на въоръжените сили са най-важният капитал. Те

...
Хората от състава на въоръжените сили са най-важният капитал. Те
Коментари Харесай

Министър Янев: Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили трябва да се развиват балансирано

Хората от състава на въоръжените сили са най-важният капитал.

Те са нашият фокус, нашият приоритет за развиване. Ние разчитаме на хората, отдадени на тази специалност, на патриотите, които добре схващат нуждата от работа пред Родината. Усилията, които поставя управлението на Министерството на защитата, ще бъдат ориентирани точно към тях. Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев на брифинг пред публицисти през днешния ден, 10 февруари, след провеждането на Анализа на положението и подготовката на Въоръжените сили на Република България през 2021 година За всички незаети длъжности във военните формирования на Българската войска скоро ще бъдат оповестени състезания, заяви той и увери, че за задачата има задоволителен запас. Министър Янев уточни още, че в Закона за държавния бюджет е заложено нарастване на порционните пари от 120 лева на 200 лева на човек от 1 април 2022 година и този въпрос се дискутира в парламентарната Комисия по защита.

Въоръжените сили би трябвало да се развиват уравновесено, уточни министър Стефан Янев в отговор на въпрос. Това е било решение на политическото и военното управление за построяването на Българската войска, в това число и след приемането на страната ни в НАТО през 2004 година „ Българската войска развива с идентична угриженост трите типа въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни и Военноморски сили “, обясни той. По думите му, през годините съответните дефицити и намаляването на виталния цикъл на другите платформи във типовете въоръжени сили са довели до кратковременен дисбаланс. Във Военновъздушни сили и Военноморски сили са стартирали модернизационни планове. Проектът за Сухопътните войски не е почнал и по тази причина той е приоритет, би трябвало да стартира колкото се може по-скоро и със съответните елементи за цялостното обезпечаване на една бригада, безапелационен беше министърът на защитата.

Има индикации, че доставката на първите изтребители F- 16 за българските Военновъздушни сили ще закъснее, сподели министър Янев в отговор на журналистически въпрос. „ Сключеният контракт е сред държавните управления на България и Съединени американски щати и в този смисъл би трябвало да проведем договаряния със Съединени американски щати, които са наш стратегически сътрудник, тъй като закъснението на доставката визира нашата организация и обмисляне “, разясни той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР