"Хората от малките населени места ще останат без лечение", алармира

...
"Хората от малките населени места ще останат без лечение", алармира
Коментари Харесай

Пулмолог за направленията за PCR: Ще има опашки от пациенти с КОВИД-19

"Хората от дребните обитаеми места ще останат без лекуване ", сигнализира доктор Росен Маринов

„ Смятам, че концепцията не е вярна. Пулмолозите са доста малцина спрямо персоналните лекари. Това ще ги натовари ужасно доста, тъй като болните с КОВИД-19 са доста. Всички те би трябвало да преминат през пулмолозите, с цел да не заплащат PCR тестванията, а лекарите няма да могат да отделят задоволително време за преглед”. Това съобщи в ефира на „ Твоят ден” по пулмологът доктор Росен Маринов в отговор на въпрос до какво ще докара концепцията с неговите сътрудници от 1 април да издават посоки за проби за ковид.

По думите му сътрудниците му са ангажирани най-много в болничната помощ и имат доста малко часове за извънболнична помощ. „ А пациентите ще бъдат доста. Няма да могат да ги прегледат. Ще се получат опашки. Много са и пациентите, които преглеждаме и отвън COVID-19. Това са пациенти с хронични белодробни болести, хора с остри респираторни болести. Така ще се смесят два потока – инфектиран с чист. А точно тези заболели са доста податливи на коронавируса”, акцентира той.

Според него парите за персоналните лекари няма да намалеят, както настояват те. „ Парите няма да намалеят, тъй като фамилният доктор би трябвало да издаде Талон 3 за изпращане на пациента за консултация с пулмолог. Тестовете също ще останат в същото количество. А какво ще стане с хората в дребните обитаеми места, където няма пулмолози? Къде ще отидат тези хора?”, попита доктор Маринов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР