Хората обичат плодове. Особено ако са красиви на външен вид,

...
Хората обичат плодове. Особено ако са красиви на външен вид,
Коментари Харесай

Вижте кое е черното злато сред плодовете, което ще ви предпази от куп болести

Хората обичат плодове. Особено в случай че са красиви на външен тип, а паралелно с това и вкусни. Едно плодове обаче със сладостен и леко лют усет са постоянно подценяван. Макар че те са идеални за десерти и питиета, по някаква причина хората не ги търсят всеобщо.
Тези плодове имат редица потребни свойства за тялото. Лекарите и лечителите ги назовават ​​ "черното злато " измежду плодовете. И въпреки че по начало се счита, че тези плодове са по-скоро горски, в този момент има доста хора, които елементарно ги отглеждат и в градината си.
Предлагаме ви да се запознаете с изгодите от къпини за тялото. Важно е да запомните, че те са много деликатни зрънца. Трябва да се измият директно преди потреблението и преди този момент е по-добре да се съхранява в прясно положение в хладилника за не повече от седем дни.
Ползи за здравето на къпините
1. Къпините са доста потребни за хора с диабет вид 2.
В тях има малко въглехидрати и те се състоят основно от фруктоза. Тези плодове се всмукват бързо и не се отсрочват в мастната тъкан, защото имат невисок гликемичен показател. Фруктозата им не претрупва панкреаса. Къпините оказват помощ, в случай че човек с диабет получи пострадване, то да заздравее по-бързо и са отлично средство да се поддържа остро зрението.
Но диабетици не би трябвало да ядат повече от 250 грама от тези плодове дневно. Къпините контролират кръвната захар и не се изисква в допълнение произвеждане на инсулин. Така че за попречване на диабета си коства да се ядат
2. Редовното потребление на тези плодове оказва помощ да се унищожат паразитите.
3. Особено потребни са къпините за дами, които имат мощни прояви на менопаузата. И за тези, които имат мъчителен предменструален синдром, менструална болежка и отичане по време на тези дни.
4. Къпините са богати на антиоксиданти, които защищават тялото от рак. Те забавят стареенето на клетките на тялото.
6. Къпините са наситени с минерални субстанции: манган, магнезий, калий, калций. В тези плодове има доста повече витамин Р, в сравнение с в малини. Къпините съдържат витамини А, В1, В2, Е, С и РР, както и желязо и танини. Редовното потребление на тези плодове ускорява имунитета.
Къпините са богати на значимите за човешкото тяло и биофлавоноиди пектинови субстанции, както и органични киселини - лимонена, винена, салицилова, ябълкова.
От къпини можете да готвите доста ястия и питиета, в това число ликьори. Но най-добре е да се ядат в сурово положение. Те са добър вид за лека закуска. А на тези, които желаят да възстановяват кръвното налягане, се предлага да ядат къпини на празен корем час преди закуска. Също по този начин са потребни освен плодовете от къпини, само че и да се подготвят чайове от листата и цвета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР