Хората, които участват в маратони, управляват средно около 5% по-успешни

...
Хората, които участват в маратони, управляват средно около 5% по-успешни
Коментари Харесай

Изследване: Бегачите на дълги разстояния са по-добри шефове

Хората, които вземат участие в маратони, ръководят приблизително към 5% по-успешни и богати компании от останалите, които не упражняват физиката си за тичане на дълги дистанции и са фокусирани единствено върху работата. Това сочи огромно проучване, извършено в Щатите с наблюдения на данни от 2001 до 2011 година

За изследването оповестява сп. Entrepreneur, цитирайки уеб страницата Social Science Research Network. Авторите съобщават за „ положителна връзка сред тонуса на изпълнителния шеф и пазарната оценка на компанията “. Те обаче подвигат високо летвата с определението си за добър тонус, имайки предвид успешно участие в маратон – тичането за здраве в парка няколко пъти седмично не се брои. 

Изводът си потвърждават с наблюдаване над 1500 американски мениджъри, оглавявали компании в десетилетието след 2001 година, които работят със S&P. 
Изследването е извършено за да се потвърди, че в случай че са в доста добра физическа форма, шефовете се оправят по-успешно с високите равнища на стрес в работата. Наблюдението е извършено в това число над шефове над 55-годишна възраст, мъчно замествани шефове и такива с огромно натоварване поради заемане на няколко управителни поста по едно и също време в няколко корпоративни борда на шефовете. За всяка от тези, избрани като високо стресови групи, се оказва, че ако бизнес водачът е бил в мощна физическа форма и е пробягал маратон последната година компанията му е била сред 8 и 10% по-ценна на пазара по отношение на други. 

„ Физическата форма контролира напрежението и покачва когнитивните и работни качества. Следователно, тя би трябвало да бъде обвързвана със способността на мениджъра да посреща високи равнища на условия и отговорности, избрана доза работен стрес и условия за устойчивост “, показват създателите. Те доближават даже по-далеч като споделят, че вложителите би трябвало да съоразяват капиталовите си планове и избора си на изпълнителни шефове за компаниите и съгласно информация за физическата форма.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР