Хората, които търсят начин да преборят излишното тегло с природни

...
Хората, които търсят начин да преборят излишното тегло с природни
Коментари Харесай

С кои билки можем да се борим с излишното тегло?


Хората, които търсят метод да преборят непотребното тегло с естествени средства имат огромен избор. И той не се свежда само до прилагане на необятния набор от хранителни и фитнес добавки. Може да се разчита и на разлини чисто хранителни артикули, а измежду тях справедливо място заемат и билките .

Чрез поддържане на хормоналния баланс, стимулиране на храносмилането и предварителна защита появяването на дискомфорт след хранене, някои билки може да изиграят ролята на тласъка, от който доста хора с проблематично тегло се нуждаят.

Редовната консумация на такива билки може сполучливо да добави резултата на всяка диета за намаляване .

Магданоз
Данните за потребното му деяние демонстрират, че е време да стартираме да гледаме на магданоза освен като на ароматна фалшификация, а като на доста потребна билка. Той има изразено диуретично деяние и оказва помощ за изхвърляне на арестуваната вода в организма. Задържането на течности е главната причина за бързо повишение на тежестта, а и за поява на недоволства като дискомфорт и тежест в стомаха.

Магданозът е богат и на фибри, които подкрепят активността на чревния тракт за стимулиране на метаболизма. Съдържа и високи дози евгенол , за който има данни, че оказва помощ за понижаване на кръвната захар, а оттова обезпечава и по-успешен надзор върху тежестта.

Риган
Той е богат източник на биоактивни субстанции като някои характерни полифеноли и флавоноиди. Те повлияват интензивността на избрани ензимни системи, някои от които контролират секрецията и интензивността на инсулина. В дълготраен проект постоянната консумация на риган оказва доста положителен резултат върху метаболизма и регулирането на тежестта .

Риганът има жлъчкогонно деяние, подпомагайки производството на злобен сок за по-лесно и цялостно метаболизиране на мазнините от храната. Специално отношение към ригана има и от страна на Аюрведа и методите от алтрернативната медицина. Те сочат, че даже ароматът на ригана може да е потребен, като подтиква секрецията на хормоните на щастието и понижава напрежението, а оттова и риска от невъздържание с храната (т.нар. стресово ястие ).

Мента
Проучванията демонстрират, че ментата работи за угнетяване на апетита . Консумирана като запарка или като фалшификация към храната, тя понижава чувството за апетит и оказва помощ за контролиране приема на калории.

Свързани публикации.. Билките, които оказват помощ при задържане на течности 0 3 билки против хормонален дисбаланс 0 3 билки против тежест в корема, колики и газове 0

В допълнение ментата подкрепя производството на стомашен сок за по-успешно храносмилане. Това обезпечава оптимално асимилиране на признатите с храната субстанции, което подсигурява, че с по-малко храна ще може да се набират повече нутриенти – главно условие за контролиране на тежестта и предварителна защита на затлъстяването . Ментата се предлага и като средство за справяне със синдрома на раздразненото дебело черво – положение, което предизвика задържане на вода, отичане на корема и проблеми с тежестта.

Грижите за тежестта с естествени средства са идеалното средство за допълваме резултата от диетите за намаляване. Резултатите може да не са светкавични , само че такива няма по какъв начин да се чакат даже при банкет на медицински артикули против наднормено тегло.

По-важното в тази ситуация е безвредното им деяние.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР