Хората, които живеят в гъсто населените и натоварени градове са

...
Хората, които живеят в гъсто населените и натоварени градове са
Коментари Харесай

Изследване: В центъра се живее по-добре, отколкото в предградията

Хората, които живеят в гъсто обитаемоте и натоварени градове са по-здрави и по-щастливи от жителите на предградията. Това е резултатът от ново проучване, което влиза в преден конфликт с известното разбиране за живота в огромните обитаеми места.

Проучването на експерти от Оксфордския университет и Хонконгския университет е обхванало 400 000 поданици на 22 града във Англия, измежду които столицата Лондон, Глазгоу и Кардиф.

Изследователите са открили, че жвиеещите в комерсиалните зони на огромните градове водят по-активен обществен живот и се разхождат повече от жителите на предградията. Социалната интензивност прави хората по-щастливи, а с помощта на придвижването равнищата на затлъстяване измежду тях са по-ниски.

" Колкото по-компактни стават градовете, толкоз по-лесно става обикалянето из тях. Гъсто обитаемоте жилищни региони постоянно са по-добре проектирани и оферират привлекателни дестинации. Хората стават по-независими от колите си и употребяват публичния превоз или вървят пешком, за разлика от жителите на по-ненаселените покрайнини, за които персоналният превоз постоянно е единствената опция ", изясни Чинмой Саркар от изследователския екип.

Експертът счита, че изследването ще помогне на управляващите да " влязат в час " и да спрат да имат вяра в легенди по отношение на това какво прави един град функционален.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР