Хората, които избират по-ярки, по-контрастни цветове, са доста смели в

...
Хората, които избират по-ярки, по-контрастни цветове, са доста смели в
Коментари Харесай

Психолог: Хората, които избират по-ярки цветове имат големи амплитуди в настроенията

Хората, които избират по-ярки, по-контрастни цветове, са много смели в избора си. Те биха могли да имат много огромни амплитуди в страстите и настроенията си. Това сподели психологът Ирен Христова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Хората, които пък избират по-пастелни и неутрални тонове, биха могли да потискат своите страсти. " Добре е да има баланс сред двете – да изберем ярки цветове в композиция с неутрални, с цел да реализираме вътрешен прочувствен баланс и да не напрягаме нервната си система “, сподели Ирен Христова. 

Цветовете са единствено един от детайлите на облеклото. Друг детайл е персоналният жанр на обличане, изясни експертът. " Т.е. да забележим каква е кройката, каква е материята, с която е облечен индивидът. Ако да вземем за пример материята е по-твърда, то индивидът против нас има по-широки персонални граници и следва да внимаваме доста, до момента в който навлизаме в персоналното му пространство, т.е. да чакаме сигнал от него, с цел да можем да се доближим в връзката. Ако материята е по-мека и феерична, то индивидът излъчва една мекост и бихме могли по-бързо да скъсим дистанцията с него “, изясни психологът. 

Принтовете също са доста показателни. Флоралните принтове да вземем за пример приказват за по-романтична персона, която излъчва повече мекост и деликатност. Животинските пък са знак за самообладание и внимание при съкращаване на дистанцията, изясни Ирен Христова.  

Съветите на психолога са човек да откри персоналния си жанр, който да отразява най-силните страни на личността му. " На второ място са цветовете – да се види кои цветове са подобаващи за естествено продължение на тоновете на лицето. След това да се премине към разбор на формата на тялото и да се види посредством какви кройки и материи можем да подчертаваме върху плюсовете и да заглушим минусите “, сподели Ирен Христова.  

На базата на тези три индикатора може да се направи и проверка на дрешника. " Ако не сме носили избрани облекла през последната година, това значи, че те към този момент не пасват на нашата персона, тъй като тя се развива всеки ден и е хубаво и нашият персонален жанр да се развива редом с нея, с цел да можем да демонстрираме това, което е от вътрешната страна “, уточни още Христова. 

По думите й облеклото е метод и на вътреличностна връзка. Трябва да съобразим облеклото си преди всичко със себе си и с настроението си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР