Хората, които имат проблеми да платят битовите си сметки в

...
Хората, които имат проблеми да платят битовите си сметки в
Коментари Харесай

Няма да спират тока при неплатена сметка до 13 април

Хората, които имат проблеми да платят битовите си сметки в изискванията на изключително състояние, могат да бъдат спокойни, че услугите няма да бъдат прекратени. В случай на забавено заплащане няма да се дъжат и лихви за веселба и неустойки. Това излиза наяве от одобрения дефинитивно Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено към този момент до 13 април.

Според гласуваните от Народното събрание текстове до края на изключителното състояние е неразрешено да се ползват последствията от забавата на заплащания от страна на жители и компании. Това важи както за паричните последствия - начисляване на лихви и неустойки, по този начин и за непаричните последствия - като предварителна дължимост, повреждане на контракт и изземане на движимости. Според специалисти описът с вероятни непарични последствия не е обстоен, а единствено образцов и законът на процедура не разрешава всички непарични последствия. Това значи, че мобилните оператори няма да могат да преустановяват достъп до мрежата на клиенти, които не са съумели да платят в точния момент сметките си, съобщи segabg.com. Електроразпределителните сдружения също няма да могат да стопират тока, в случай че сметката не е платена.

ВиК сдруженията също няма да могат да стопират водоподаването, въпреки че при тях процедурата по принцип е по-бавна, а интервалът за заплащане на сметките е по-дълъг. Въпреки дадената спомагателна отбрана на компании и жители ръководещите приканиха при опция сметките да се заплащат, с цел да няма струпване на огромни суми, които да се окажат непостижими след това. Всички комунални компании в общите си условия оферират и благоприятни условия за разсрочване на отговорности. Това обаче мъчно може да стане без посещаване на място, разбра се от уточнения на трите електроразпределителни сдружения пред БГНЕС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР