Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други

...
Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други
Коментари Харесай

Задължават зоолюбителите да регистрират бездомните кучета, които хранят

Хората, които хранят бездомни кучета край блокове или на други публични места в Пазарджишко, ще бъдат задължени да ги записват, кастрират, имунизират и обезпаразитяват, както и да им заплащат такса като за домашни любимци.
Това гласи нова разпоредба за развъждането на животни, готова от общината и оповестена за публично разискване. Така отсега нататък зоолюбителите, които се грижат за улични кучета, ще би трябвало да заявяват това в общината и да поемат ред задължения.
Включително да не позволяват разнасяне на болести, нападателно държание на питомците си към хора или други четириноги, както и безконтролното им размножаване. Ще бъдат освобождавани от такса, в случай че ги кастрират.
По-строги правила се вкарват и за притежателите на домашни любимци. Мнозина разхождат кучета по улиците на града, само че по данни на общината за 2017 година записаните са едвам 65, за 2018-та - 114, а за тази година - единствено 21, а срокът за това изтече на 31 март.
Редица условия са сложени и при развъждането на добитък и птици, като съгласно местоположението на парцела има ограничавания и за техния брой. Има и възбрана да се отглеждат селскостопански животни като домашни любимци.
За неспазване на наредбата са планувани санкции, най-малките от които са 50 лв., а най-големите - 4 000 лв.. Те ще се постановат при повторност на нарушаванията. Текстовете в документа са съобразени с Националната стратегия за преодоляване на безстопанствените кучета, която е в действие от 14 март тази година, сочи в претекстовете си кметът Тодор Попов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР