Хората, когато им се наводнят къщите, трябва да имат някой,

...
Хората, когато им се наводнят къщите, трябва да имат някой,
Коментари Харесай

Предизвикателството да ръководиш екипа за аварийна помощ на Столичната община

" Хората, когато им се наводнят къщите, би трябвало да имат някой, на който да разчитат да е до тях, който да им помогне да ги изтегля, да ги настани, да ги нахрани “, сподели за  БНР Красимир Димитров, шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ в Столичната община. В дирекцията работят 40 души.

По думите му от 2-3 години нямат повтаряне на сигнал с Дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

" Разпределяме си дилемите, изпълняваме ги. Заедно работим в екип и непрекъснато, когато ни се изиска помощ от полицията или от пожарната ние пращаме нашите екипи с цялата техника. Ние имаме най-модерната техника за радиация, за химически разбор като газ анализатор , газ за метан детектори. Имаме всичко, което е за наводняване , в склада има 15 помпи, които са с огромен размер и дебит, тъй че да можем да сложим на повече къщи и на повече хора да помогнем. Виждате единствено резачките са около  20 “, добави в предаването " Рано в неделя " Димитров.

 Красимир Димитров и Дончо Барбалов Снимка: Евелина Стоянова

Към дирекция  „ Аварийна помощ и предварителна защита “ в Столичната община има 66 доброволци. Изискването към доброволците е да са пълнолетни, да са психологично здрави.

" Нашите доброволци имат постройка, която се намира в " Сини вир " в Папчарево, помещение, в  което те могат да се събират. Имат техника, коли, само че доброволците са хора, които са с огромни сърца, да оказва помощ, само че и те са хора с разнообразни специалности ".

Той акцентира, че екипът на дирекцията оказва помощ навсякъде  в страната и чужбина, когато кметът на обещано място изиска помощ от кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова.

" Били сме в Скопие, в Кресна, в Мизия. Навсякъде, където ни потърсят, ние сме подготвени. Важно е да знаят всички кметове на обитаеми места, ние сме показвали нашата техника и нашата реакция на мероприятия на Националното съдружие на общините. Всички общини в България би трябвало да се замислят за малко звено, което да помогне , да прави обходи, да се занимава с превантивни действия “.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР