Хората казват, че щастието е субективна величина. Психолозите и невролозите

...
Хората казват, че щастието е субективна величина. Психолозите и невролозите
Коментари Харесай

6 навика, които са част от всекидневието, но разрушават щастието и здравето ни

Хората споделят, че щастието е субективна големина. Психолозите и невролозите обаче въобще не са на същото мнение. Според тях и щастието, и нещастието имат тъкмо избрана причина. Те показват някои ежедневни привички, които ни вършат нещастни и утежняват здравето ни, без даже да си даваме сметка за това.

1. Прекарваме по-голямата част от деня в седнало състояние.

Седим пред компютъра у дома. Седим пред компютъра в офиса. Седим в градския превоз. Седим в колата. Без придвижване хормоните на щастието се намаляват доста. Ако ходите най-малко по 30 минути дневно или упражнявате най-малко два пъти седмично, ще се чувствате доста по-енергични и щастливи.

2. Постоянно сме в затворени пространства.

Или сме в офиса, или сме у дома. Щастливи сме, когато се уговорим с началника да работим от у дома, само че в действителност по този начин се изкушаваме въобще да не излезем. А в случай че го създадем, отиваме на кино, или в близкия търговски център, където продължаваме да се заблуждаваме, че се разтоварваме. Имайте поради, че затворените пространства намаляват равнищата на хормоните на щастието. Психолозите са единомислещи, че разходката на открито е най-хубавата терапия.

3. Не обръщаме внимание на протичащото се към нас.

Не е значимо единствено да вършим отговорностите си, значим е методът, по който го вършим. Да вземем да вземем за пример две обстановки: в единия случай госпожица мие чиниите и чисти къщата, като от самото начало мърмори, че избира да е на среща в някой изтънчен ресторант. Другата прави същата активност, само че е щастлива, че най-накрая е намерила време да направи по-уютен дома си. Психолозите ще потвърдят, че най-важно е отношението към протичащото се, а не самото протичащо се.

4. Знаем единствено да консумираме.

Съвременният човек е потребител. Забравяме обаче, че щастието не се показва единствено в това да купуваме и да придобиваме, само че също по този начин и да даваме. Дарявайте каквото имате – усмивка, движимости, време – в дребните жестове е огромното благополучие.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР