Хората, живеещи в окупираните от Русия райони на Украйна, гласуват

...
Хората, живеещи в окупираните от Русия райони на Украйна, гласуват
Коментари Харесай

Русия провежда местни избори в окупираните региони на Украйна, Киев определи вота като фиктивен

Хората, живеещи в окупираните от Русия региони на Украйна, гласоподават на локални избори. Всички претенденти са или руснаци, или проруски, и включват губернатори, подбрани персонално от Москва, разяснява Би Би Си.

Много от участниците във вота бяха помолени да гласоподават в наличието на въоръжени съветски бойци.

Министърът на външните работи на Украйна назова изборите „ фиктивни “, като сподели, че гласовете няма да имат никаква правна мощ.

Украинските управляващи предизвестиха хората да не вземат участие в гласуването. Те споделят, че всеки украински жител, забъркан в организирането на изборите, може да чака да бъде осъден в бъдеще.

Съветът на Европа осъди изборите в „ нелегално анексираните украински територии “ и ги дефинира като „ фрапантно нарушаване на интернационалното право, което Русия продължава да подценява “.

„ Тези области освен са неразделна част от Украйна, само че решението за осъществяване на избори там основава илюзията за народна власт “, се споделя в изказване на съвета.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен също осъди изборите, като сподели: „ Руските фиктивни избори в окупираните региони на Украйна са нелегитимни “. Това провокира отговор от съветското посолство в Съединени американски щати, което упрекна Вашингтон в интервенция във вътрешните работи на Москва, оповестиха държавните медии.

Изборите, които завършват в неделя, се организират в четири района, които Русия даже не управлява изцяло - Донецк и Луганск на изток, и южните райони Запорожие и Херсон.

Заедно те съставляват 15% от суверенната територия на Украйна.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР