„Хората, инфектирани с VB, показват значителни различия преди започване на

...
„Хората, инфектирани с VB, показват значителни различия преди започване на
Коментари Харесай

Доц. Нина Янчева: Вариантът VB показва повишен риск от предаване на вируса на други хора

„ Хората, инфектирани с VB, демонстрират обилни разлики преди започване на антиретровирусно лекуване спрямо лица, инфектирани с други разновидности на HIV. Те се показват в следното. Първо, пациентите с VB са имали сред 3,5 и 5,5 пъти по-висок вирусен товар. На второ място, скоростта на понижаване на CD4 клетките (индикатор за увреждане на имунната система от HIV) се следи два пъти по-бързо при лица с VB, което ги слага в риск от развиване на СПИН доста по-бързо. След това - инфектираните с VB демонстрират и нараснал риск от предаване на вируса на други хора “. Това сподели пред Zdrave.net водещият наш инфекционист доцент Нина Янчева – Петрова, началник на Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина при МУ-София и шеф на Отделението за добита имунна непълнота на СБАЛИПБ „ Проф. Ив. Киров “, във връзка, наименуван VB.

По думите й няма разлики във връзка с пол, възраст, хипотетичен метод на предаване при лицата с VB вид, спрямо другите HIV инфектирани хора в Нидерландия.

Какво още сподели специалистката за опциите на антиретровирусната терапия при хора, инфектирани с този вид, и вероятностите на научните проучвания в тази област, можете да прочетете в цялостния текст на изявлението с нея по-късно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР