Хората, чиито родители са изневерявали, са по-склонни да изневеряват на

...
Хората, чиито родители са изневерявали, са по-склонни да изневеряват на
Коментари Харесай

Как родителите възпитават хора, които изневеряват

Хората, чиито родители са изневерявали, са по-склонни да изневеряват на колегата си, откриват проучвания. Изневярата се предава по завещание. Когато децата знаят, че родителите са изневерявали, те също са по-склонни да го създадат. 

Това частично се дължи на неявните послания за връзките, излъчени от едно потомство на друго. Ако родителят изневерява, неговият правоприемник неумишлено заключава, че това държание е задоволително.

Изневярата е прекомерно постоянно срещано събитие, причина номер едно за разделите, както при необвъразните, по този начин и при брачните двойки, пишат създателите в проучването си. Около 22% -25% от женените мъже и 11% -15% от омъжените дами споделят, че са изневерявали на брачния си сътрудник, а 75% от студенти и 68% от студентките споделят, че са допускали някаква форма на нечестност във връзките си.

Изследването обгръща 1254 души в три обособени изследвания. Участниците дават отговор на въпроси по отношение на настройките им към изневярата, в това число степента, в която са съгласни със следните изказвания:

- Партньорите постоянно би трябвало да са правилни един на различен.

- За да имат сполучлива връзка, хората би трябвало да имат любовни връзки само и единствено със своя сътрудник.

- Родителите ми са обсъждали с мен какъв брой е значимо да бъдеш правилен в любовните си взаимоотношения.

- Родителите ми са ми казвали, че изневярата от време на време е оправдана.

Авторите изясняват резултатите от проучването си, като стигат до извода, че отношението на родтелите по отношение на изневярата и това дали самите те са изневерявали, се отразява върху по-късното държание на децата им във връзките. 

Разбира се, това не значи, че сътрудниците, които изневеряват, могат да упрекват родителите си за личното си държание. Всеки взима решенията за себе си. 

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР