Хора с увреждания, самотни и многодетни майки в Бургас изработват

...
Хора с увреждания, самотни и многодетни майки в Бургас изработват
Коментари Харесай

Хора с увреждания изработват сувенири за евроделегатите

Хора с увреждания, самотни и многодетни майки в Бургас създават сувенири за българското европредседателство. Несесерите от плат и кожените ключодържатели им обезпечават работа за няколко месеца.

Гергана Димова е с повреден слух. Спряла да чува на година и половина след затруднение от сложена инжекция. Младата жена сама се грижи за 4-годишния си наследник Георги.

" Майка ми ме научи по какъв начин да приказвам, по какъв начин да върша фрази ". Той знае, че аз съм с повреден слух и аз му споделям да приказва по-бавно и когато звъни телефонcj, той идва и ме бута: " Мамо, телефонът ти звъни! ", описа Гергана.

Изработването на сувенири е първата й непрекъсната работа, а поръчката за евросувенири – най-голямата до момента за дребното дружество, в което, дружно с Гери, работят още 7 души.

" За хората тук работата е извънредно значима ", сподели Ваня Петрова, шеф на общественото дружество „ Морски знаци”.

Многодетната майка Дора Андонова описа, че на всички места са й отказвали работа като чуят, че е с три деца, дребното от които е на 2-3 години.

Първите 100 несесера предават през ноември. Трябва да изработят още 600, както и 700 ключодържателя до края на януари.

Сувенирите са с българска шевица и българска роза, и ще срещнат делегатите с хубостта в традициите ни. Хората, които ги създават, не чакат повече.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР