Хора с големи сърца от Бургас сбъднаха коледното чудо за

...
Хора с големи сърца от Бургас сбъднаха коледното чудо за
Коментари Харесай

Доброволци в Странджа даряват възрастни хора с внимание и подкрепа

Хора с огромни сърца от Бургас сбъднаха коледното знамение за самотни възрастни хора в Странджа и направиха посрещането на Коледа по-емоционална и запаметяваща се. Повече от 120 семейства получиха пакети с хранителни артикули и най-важното- внимание.

Десетки самотно живеещи възрастни хора в Странджа почувстваха Коледния дух с помощта на донори. Инициативата на Михаела Бошева от Бургас е благотворителна и е под мотото „ Време с усмивка за самотни възрастни хора “. Каузата ѝ сплоти десетки донори, които събраха средства за коледни изненади за 96 семейства.
Радваме се, че успяхме, защото ние се събрахме над 40 доброволеца обединени единствено и само от положителната идея безплатно. Всички се включиха и бяха доста удовлетворени, че са съумели да се срещнат с възрастните хора, да си поговорят с тях, да попеят, да прекарат малко време с тях.
Кристина Шаренкова, част от акцията „ Време с усмивка за самотни възрастни хора ”

Тръгваме с Кристина и Яна из селата в Странджа, където акцията продължава. И стигаме до дома на 95-годишния дядо Христо, който в светлите дни на Рождество Христово е и именик.Старецът ни посреща с усмивка, благополучен че някой се е сетил за него.
Достатъчно е човек единствено да пристигна да те види. Благодаря за подаръците, които ми дадохте.
Христо Янков, 91г., гражданин на с. Бяла вода

Дядо Христо е благополучен, че е получил внимание и хранителни запаси. Разказва, че е изгубил брачната половинка си преди 10 години и от този момент живее в самотност. Той е кръстен на сина Божий. Споделя, че има вяра в силата на Христос и е сигурен че тъкмо той го пази. И има вяра в чудеса.Въпреки компликациите, старецът пази усмивката на лицето си.Кампанията „ Време с усмивка за самотни възрастни хора ” ще продължи, до момента в който има хора, които се нуждаят от вниманието и поддръжката на доброволците.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР