Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки

...
Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и малки
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Британският щам у нас е открит миналия декември при две жени от Кюстендил

Хора, пазете си децата, нямате работа с бебета и дребни дечица по заведенията, прикани проф. Ттодор Кантарджиев. Инфекцията се е ”подмладила” през последните 2 месеца. Заразяват се и боледуват от ден на ден деца и хора сред 20 и 40 година

Клиничната картина, за която описват Коронавирус екипите, също се трансформира - началото към този момент повече наподобява на ”проста” простуда с хрема и гърлобол, уточни той.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на оперативния щаб за вируса, съобщи: Повторно проучване на непокътнати остарели проби от инфектирани с новия ковид българи откри, че английският вариант е бил в Кюстендил още през декември. Генетичното разчитане откри разновидността в пробите на две дами, осведоми той.

Новите обработени проби в референтната лаборатория на НЦЗПБ и в европейския център в Германия са към този момент над 600 и изрично потвърждават бързо и всеобщо разпространяване на така наречен английска разновидност и у нас, сподели още професорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР