Хора, наричащи себе си "отровни", чрез действията си насърчиха улиците

...
Хора, наричащи себе си "отровни", чрез действията си насърчиха улиците
Коментари Харесай

Външното министерство възмутено от посланието Оставка или ковчег

Хора, наричащи себе си "отровни ", посредством дейностите си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на невиждан смут. Това се показва в позиция на зам.-министъра на външните работи и народен координатор за битка с антисемитизма Георг Георгиев.

"За българския народ демокрацията е най-висша полезност и постижение, справедливо и изстрадано след 45 години тоталитарен режим и комунистическа тирания. Водено от това разбиране, държавното управление на премиера господин Бойко Борисов по всеки вероятен метод е защитавало и даже насърчавало всеки израз на дейна гражданска позиция, а рецензиите постоянно са били интерпретирани градивно, като инструмент и мотив за възстановяване на работата на държавните институции и техните представители. Цивилизованите и законни способи, по които жителите показват своето неодобрение в никакъв случай не са били обект на рецензия или каквато и да е глоба от страна на органите на реда, нито са срещали опозиция и опити да бъдат осуетени, а техните послания - пренебрегнати. Продължаващите повече от 50 дни митинги с искане на оставката на кабинета се и ще продължат да се употребяват с уважението, дължимо на български жители, които показват своите обективни претенции за дела и политики, зад които и българското държавно управление непоколебимо застава и е трансформирало в съществени свои цели - битка с корупцията, одобряване правилата на справедливостта и върховенството на закона като стълбове на правовата страна, гарантиране на транспарантни и подчинени само на разпоредбите и нормите обществени процеси ", се споделя в позицията.

"На фона на непрестанните опити да бъде непокътната стабилността и положителния звук в обществото обаче, тази заран София осъмна с поредна нелицеприятна проява на принуждение - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези. В допълнение към тази „ хореография “, притежатели на коли, намиращи се в региона на Орлов мост, откриха на предните си стъкла листовки, изобразяващи уредниците на антиправителствените митинги, така наречен Отровно трио, носещи ковчег пред постройката на Министерски съвет. Текстът под фотосите гласи „ Оставка или ковчег.

Като народен координатор за битка с антисемитизма и езика на омразата декларирам, че тази ужасяваща отпратка, недвусмислено носеща белезите на обръщение и опасност, е израз на тоталното неявяване на мисъл и дарба за образуване за съдържателни послания. Подобни прояви припомнят за сюжет от най-мрачните времена на международната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани. Авторите на гореизброените прояви, както и тези, които разстлаха черни чували пред частен дом, като че ли се пробват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация през днешния ден нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и правдивост боравят с най-циничен и непочтителен език, употребявайки изразни средства само подчинени на недодялан цинизъм, принуждение и тъпчене на всевъзможни общовалидни правила и правила. Хора, наричащи себе си „ отровни “, посредством дейностите си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на невиждан смут. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред публични здания. Религиозни храмове и монументи на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достолепие на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа агитация “, декларира Георгиев.

Според него надълбоко търпелив, българският народ постоянно е заставал зад лицето на мира. Просперитет е бил граден посредством единство, а баланс в обществото в никакъв случай не е бил издирван посредством отричане. Омразата постоянно е носила след себе си съсипия и опустошаване.

Зам.-министърът акцентира, че нетърпимостта към инакомислещия е белег на рискова душевна пустош, "която в своята ескалация може да откри форми като към този момент изброените нагоре. Европейски град - знак на разбирателството и историческа сцена на съжителството на разнообразни раси, етноси, нации и религии от целия свят, не може и не би трябвало да бъде поругаван от представители на моментна обстановка. Търсачи на сензация през днешния ден се пробват да привлекат към себе си внимание, само че послания за гибел и репресии от междинните епохи не трябва да остават незабелязани и не адресирани. "

"Историята ни е научила, че бездействието е най-прекият път към тържеството на злото и терора. В дни на световни провокации и тествания за света, потребността от сигурност и непоклатимост е онази, която би трябвало да направлява желанията на жителите, а държавните управления и ръководещите са длъжни да откликват и търсят принадлежности за облекчаване на тази нужда. Реализацията на публичния контракт обаче не виси на бесило, не е положена в ковчег, не е побрана в черен чувал. Тя лежи като отговорност на раменете на всички нас като българи, като европейци, способни да образуваме личен дневен ред, зависещ само на общите национални ползи, в изискванията на неотменими гаранции за човешкия живот и достолепие ", заключва Георгиев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР