Хор Детска китка“ ще отпътува на концертно турне в Япония

...
Хор Детска китка“ ще отпътува на концертно турне в Япония
Коментари Харесай

Пловдивският хор „Детска китка“ заминава на концертно турне в Япония

Хор „ Детска китка “ ще отпътува на концертно турне в Япония от 19 до 30 март в градовете Йонаго, Токородзава и Токио. 37-те девойки от 15 пловдивски учебни заведения ще имат опция за първи път в 77-годишната история на групировката да показват България и нейните певчески обичаи отвън рамките на европейския континент.
Прочетете още
Планирани са поредност от концерти и участия (общо осем), които започват в Йонаго с публично посрещане от кмета на града, благотворителен концерт в църквата " Сейнт Николас " в поддръжка на засегнатите от земетресението в Ишикава през януари 2024 година, концерт в дом за възрастни и присъединяване в Международния юношески музикален фестивал в Конгресния център Big Ship, взаимно с хора хазаин Little Phoenix.

Концертите на „ Детска китка “ ще продължат в Токородзава, родния дом на анимационния воин Тоторо. Младите певици от хора ще показват особено подбрана стратегия от български фолклорни и детски авторски песни в преди малко реновираната зала на културния дом Muse. В добавка на това ще изнесат концерт в парка Кокукоен и ще завършат с концерт в българското посолство в Токио на 28 март.

Момичетата от хора ще имат опция да се потопят в японската просвета като гостуват на фамилиите на двата хора домакини Little Phoenix и Feny, чиито хористи бяха признати през 2019 година в домовете на пловдивските певици.

Концертното турне, което ще се организира в разгара на цъфтежа на фамозните японски вишни, е част от креативните начинания сред фондациите " Пловдив 2019 " и EU Japan Fest и беше планувано за март 2020 година, само че бе отлагано неколкократно поради пандемията от коронавирус.

Пътуването на хористките и екипа на хора се реализира с финансова поддръжка на фондация „ Пловдив 2019 “, Община Пловдив, КЦМ, дарения от родители, някогашни хористи, другари и фенове на хора, пловдивски компании.

Хор „ Детска китка “ с диригент Яна Делирадева, асистент - диригенти Джулия Узунова и Николина Кърмазлийска, пианист Соня Запрянова и основен диригент Златина Делирадева, организира своите занимания към Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс Пловдив. Хорът е една от най-разпознаваемите емблеми на българското детско хорово пеене. Понастоящем в него пеят и се образоват 120 деца от 28 пловдивски учебни заведения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР