Honor Magic6 Lite налага нови изисквания към всички конкурентни брандове(снимки:

...
Honor Magic6 Lite налага нови изисквания към всички конкурентни брандове(снимки:
Коментари Харесай

Honor Magic6 Lite „вдига летвата” високо


Honor Magic6 Lite постанова нови условия към всички конкурентни марки
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

В света на смарт телефоните годината стартира с нова изгряваща звезда: Honor Magic6 Lite. Моделът дава обещание да промени значително досегашните ни разбирания за мобилните устройства, като ускорява взискателността на потребителите.

Границата сред „ огромните ” и „ дребните ” марки при смарт телефоните от ден на ден се размива. Нови, млади и дръзки марки непрекъснато провокират одобрените колоси и „ подвигат летвата ” откъм функционалност, а затова и като потребителски упования. Honor Magic6 Lite налива масло в този огън. Той е атрактивен модел с мощна батерия, прелестен екран, секси дизайн, читава камера и безупречна обща продуктивност – композиция, която постанова нови условия към всички конкурентни марки.

В съпоставяне с предшественика си Magic5 Lite, новият 5G модел има освен сходен дизайн, само че и доста усъвършенствания от вътрешната страна. Сега той включва по-бърз процесор Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 и нова 108MP съществена камера. Подобрени са също RAM паметта и съхранението – новият смарт телефон се предлага с 8 GB оперативна памет и 256 GB място за предпазване.

Батерия за три дни

Magic6 Lite разполага с огромна батерия с потенциал 5300 mAh и предстоящо това води до нараснала устойчивост. Honor споделя, че може да обезпечи повече от два дни приложимост на смарт телефона с едно зареждане – и при обикновено потребление това изказване е правилно. Еднодневното боравене с телефона нормално изчерпва батерията до към половината, даже при тежко натоварване, заради навигацията с Гугъл Maps.

Magic6 Lite се зарежда при най-много 35 W, а в кутията няма включен адаптер за стена, а единствено USB-A към USB-C кабел. Така поднесен, той може най-лесно да се зарежда от компютър или друга сходна техника, да вземем за пример до момента в който сме на работа. За цялостно зареждане на батерията с нужни към час и половина, т.е. ще сме подготвени още преди обедната отмора.

Дисплей

Дисплеят е другият огромен коз на Honor Magic6 Lite. Компанията влага доста време и запаси през последните години, с цел да предложи екрани, които са допустимо най-безвредни за зрението. Това единствено по себе си е задоволителен мотив човек да се насочи към Magic6 Lite, в случай че избира устройство в неговия ценови диапазон.

Екранът наподобява маслено равен, с помощта на адаптивната периодичност на освежаване, която може автоматизирано да превключва сред 60 и 120Hz. Сензорна система предлага 1920Hz PWM затъмняване – нещо, което нормално е непокътнато за мобилни екрани от висок клас. По създание това понижава трептенето на екрана, изключително при ниски равнища на бляскавост, за попречване на умората на очите.

Освен това Magic6 Lite предлага обилие от варианти за персонализиране, тъй че е елементарно да настроим предаването на цветовете съгласно личните желания. Има две авансово заложени варианти, Normal и Vivid, само че можем и сами да „ затоплим ” или да „ охладим ” цветната температура на екрана.

Дизайнерският метод при боравенето с екрана е незабравим. Има много ясно изразена извивка от лявата и дясната страна на екрана – в посока към външните ръбове. Как ще я почувства човек в ръката си много зависи от персоналните усети. Безспорно е елегантно решение, което основава чувство за лекост и ефирност, защото досегът на ръката е единствено с тънката рамка. Жестовата навигация също е доста по-естествена с тези извити ръбове.

Моделът има вграден в екрана читател на пръстови отпечатъци, който е много бърз и благонадежден. Е, предлага и отключване с лице, тъй че този читател не постоянно е нужен.

Дизайн

Първото нещо, което прави усещане при хващането на Magic6 Lite, е какъв брой изтънчен наподобява. Тук би трябвало да споменем, че има три вероятни цвята – черен, оранжев и зелен. Но никой производител през днешния ден не харесва тези елементарни избрания, по тази причина в комерсиалната мрежа ще срещнем „ среднощно черно ”, „ смарагдово зелено ” и „ изгревно оранжево ”.

Холографският искра на задния панел е прелестен на тип и е емфатичен от металната рамка към „ ореола ” на камерата. Така устройството придобива първокласен външен тип. Задният панел е кадифен на досег, а извитите страни вършат телефона да се усеща извънредно тъничък в ръката.

Това може да има и своята слаба страна: сякаш сходен дизайн прави телефона малко хлъзгав, тъй че или захватът на ръката би трябвало да е по-здрав, или можем да използваме ореола към камерата като „ стопер ”, с цел да не изпуснем устройството.

Като става дума за ореола, това е идеално кръглата „ поставка ”, в която са съсредоточени камерите на Magic6 Lite. Тя е изпъкнала, само че не доста, и образно наподобява на рамка на часовник, долепен към телефона.

Като оставим хубостта настрани, има скрити, само че значими детайли в дизайна. Honor споделя, че този телефон е ваксиниран против изпускане от 1,5 метра под всевъзможни ъгли. Моделът има 5-звезден рейтинг за резистентност на рухване от SGS. Особено внимание е обърнато на здравината на екрана – обичайно „ едва място ” при смартфоните; този обаче е толкоз здрав, че умерено можем да ковем пирони с него като с чук – тествано!

Magic6 Lite има и рейтинг IP53 за резистентност на прахуляк и вода. Това не значи, че телефонът е изцяло водонепроницаем, само че е задоволително, че инцидентно разливане на чаша или попадане под дъжд не основава проблеми.

Снимане

Що се отнася до фотографията, Magic6 Lite таи две постоянни камери: 108MP съществена камера и 16MP селфи камера. Другите два обектива, широкоъгълен и макро, имат ниска разграничителна дарба, само че помощта им е добре пристигнала.

Ако се придържаме към двата датчика с по-висока разграничителна дарба, Magic6 Lite е в положение да снима прилични фотоси, изключително на дневна светлина. „ Прилични ”, тъй като към момента настояваме, че телефоните мъчно могат да съперничат на класическия фотоапарат, само че въпреки всичко ще можем умерено да демонстрираме на другари фотосите, направени с Magic6 Lite. Изображенията наподобяват остри, с реалистично предаване на цветовете и огромен динамичен диапазон.

Въпреки големия брой мегапиксели, през множеството време се снимат 12MP фотоси. В това няма нищо необичайно; и „ огромните ” марки работят по същия метод. Ако желаеме да заснемем 108MP изображение, ще би трябвало да се гмурнем в менюто и да намерим режима с висока разграничителна дарба. Това, несъмнено, значи доста по-големи размери на файловете! Но въпреки всичко не е режим за снимане всеки ден.

С 16MP селфи камерата получените изображения наподобяват добре. Отново най-хубавите резултати се реализират на дневна светлина.

Видеозаписите няма да ни очароват с професионално качество, само че правят работа. Устройството може да снима до 4K видео. Критиците намират за уязвимост незадоволителната оптична стабилизация, само че това е проблем в съответни обстановки – да вземем за пример, в случай че снимаме, до момента в който вървим по тротоари (и те са разнебитени като множеството у нас). Същото важи и за селфи камерата, която доближава най-много при 1080p@30fps и наподобява малко като „ тресяща се неразбория ”, в случай че се опитате да ходите, до момента в който снимате видео.

Производителност

Magic6 Lite работи с чипсет Snapdragon 6 Gen 1 на Qualcomm, което е добър подтик напред в съпоставяне със Snapdragon 695, употребен както в Magic 5 Lite, по този начин и в Magic 4 Lite.

Смартфонът се продава единствено в една настройка и тя включва 256 GB място за предпазване и приемливоте 8 GB RAM. Става още по-добре, когато осъзнаем, че можем на процедура да удвоим RAM потенциала за сметка на мястото за предпазване, като използваме функционалността RAM Turbo на Honor.

При типична ежедневна приложимост ще ви бъде мъчно да различите този телефон от флагман от най-високо равнище. Приложенията постоянно се отварят бързо, анимациите не накъсват, телефонът може да извършва няколко задания с лекост. Има известни ограничавания, основно при графичната обработка. Това касае най-много някои игри.

Налице е един високоговорител в долната част на телефона, до USB-C врата. Както и при други телефони, отсам не може да чакаме тон, който да е „ с висока резолюция ” и да е прелестен за дълготрайно гледане на видео, за дълъг диалог или игра. Но едва ли някой би и очаквал такова нещо. По-адекватно е да използваме слушалки или Bluetooth високоговорител при по-продължително занимания.

Софтуер

Honor Magic6 Lite се доставя с обвивка MagicOS 7.2, основана на Android 13, и с достъп до услугите на Гугъл. Малко разочароващо е да забележим, че тук не сме с най-новата версия на Android, когато множеството съперници към този момент са минали към Android 14.

Honor дава обещание две генерационни актуализации дружно с три години пачове за сигурност. Явно една от актуализациите ще бъде Android 14.

Що се касае до MagicOS – в случай че сте употребявали неотдавнашен телефон Honor, няма да ви чакат доста изненади, само че в случай че не сте осведомени с него, може да отнеме известно време да свикнете.

Чекмеджето с приложения е деактивирано по дифолт, тъй че всичките приложения ще се демонстрират на началния екран. Е, няколко цъквания из менюто с настройки могат да го пратят към по-познато Android преживяване. Като цяло, MagicOS е доста персонализирана и има огромен късмет да измененията и настроите всичко, което не наподобява или не реагира по метода, по който предпочитате.

Телефонът идва с авансово конфигурирани приложения, които може и да не са мечтани. При първото зареждане блества директория с предложени приложения и няколко авансово конфигурирани приложения като Netflix, Booking.com и TikTok, които може и да не държите да имате. За благополучие всички те са лесни за унищожаване и човек може да си „ почисти ” всичко единствено за няколко минути.

Наличност и цена

Новият Honor Magic6 Lite е необятно наличен в комерсиалната мрежа у нас. Смартфонът се предлага на цена към 700 лева с включен Данък добавена стойност за единствената допустима настройка с 8 GB RAM и 256 GB непрекъсната памет. Гаранцията на модела е 24 месеца.
48
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР