Хонконгската полиция арестува днес 11 души по подозрение, че са

...
Хонконгската полиция арестува днес 11 души по подозрение, че са
Коментари Харесай

Хонконгската полиция арестува 11 души във връзка с опит за бягство на опозиционни активисти

Хонконгската полиция арестува през днешния ден 11 души по съмнение, че са оказали помощ на група от 12 деятели от опозицията, пробвали се да избягат в Тайван предходната година, съобщи Ройтерс, като се базира на локални медии и деятели.

Арестуваните са на възраст от 18 до 72 години, като измежду тях има осем мъже и три дами.

Сред задържаните е и Даниъл Вон, правист, опитал се да помогне на 12-имата опозиционери, пробвали се да избягат в Тайван предишния август.

Тайван се трансформира в известна дестинация за продемократичните деятели в Хонконг, откакто китайските управляващи постановиха на Хонконг нов закон за националната сигурност през юни предходната година. Досега по силата на новия закон са задържани над 100 индивида.

Хонконгският снабдител на интернет услуги "Хонконг броудбанд нетуърк " разгласи през днешния ден, че е блокирал уеб страница, който разгласява материали, отдадени най-вече на антиправителствените демонстрации в Хонконг през 2019 година Доставчикът посочи, че блокирането на уеб страницата е в осъществяване на закона за националната сигурност на Хонконг.

Това е първият случай на цензура на локален уеб страница по силата на новия закон, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР