Хонконгската компания Deep Knowledge Ventures стана първата в света фирма,

...
Хонконгската компания Deep Knowledge Ventures стана първата в света фирма,
Коментари Харесай

Изкуствен интелект бе избран в борд на директорите на компания

Хонконгската компания Deep Knowledge Ventures стана първата в света компания, избрала неорганично създание в своя ръб на шефовете, оповестява Business Insider.

Алгоритъмът, наименуван VITAL, на процедура е компютърна стратегия, която става пълностоен член с право на глас и дава мнение при вземането на основни решения.

Виж още: Компютърна платка имитира милиарди мозъчни връзки

" Перспективата да се употребява сходен метод при ръководството на нашето портфолио е много привлекателна ", безапелационен е старши сътрудникът във компанията Димитри Камински.

Говорителят на компанията Ашли Хайланд съобщи, че бордът ще влага финанси единствено в компании, които имат утвърждение на VITAL. По думите на разработчикът на логаритъма Андрю Хайланд софтуерът към този момент е минал от стадия " асистент при взимане на основни решения " към стадий " система, която взима решения и има правото да гласоподава ".

Самата Deep Knowledge Ventures се занимава с рискови вложения в софтуерния бранш, само че към момента не е ясно дали ходът с VITAL не е единствено ефектна рекламна тактика.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР