Хонгконг отбеляза нов дневен рекорд на новозаразени с COVID-19, съобщи

...
Хонгконг отбеляза нов дневен рекорд на новозаразени с COVID-19, съобщи
Коментари Харесай

Броят на новите случаи на COVID-19 в Хонгконг не спира да расте

Хонгконг означи нов дневен връх на новозаразени с COVID-19, заяви Асошиейтед прес. Броят на новите случаи е 34 466 . Здравните управляващи в града обявиха, че не изключват опцията за налагане на локдаун, макар, че градската администрация изрази мнение, че такова нещо е малко евентуално.

Хонгконг изпитва съществени усложнения с петата вълна,доминирана от разновидността Омикрон. Броят на новите случаи е повишен четири пъти спрямо предходната седмица.

От здравните управляващи показаха терзание, че на всеки три дни броят на новите случаи ще се удвоява.

Регистрирани са и 87 смъртни случая.
 Болниците в Хонг Конг претрупани от растежа на инфектирани с ковид-19
Болниците в Хонг Конг претрупани от растежа на инфектирани с ковид-19

В сряда е регистриран връх на новозаразените - 4285 души.

От здравните управляващи оповестиха, че ще се подхващат ограничения. Не се изключва разновидността една от тях да е хората да бъдат накарани да си останат у дома. Здравният министър София Чан съобщи, че към момента тече разискване какви ограничения да бъдат въведени, с цел да се ограничи разпространяването на болестта.

Поради слуховете за цялостен локдаун няколко магазина в Хонконг бяха " разграбени " от поданици, решили да се запасят с хранителни запаси.

Миналата седмица от държавното управление на Хонгконг оповестиха, че ще създадат. 7, 500 000 души ще бъдат задължени да се подложат на тест за ковид три пъти.

Властите удължиха ограниченията за обществена отдалеченост. Остава в действие възбраната за хранене в заведения за хранене след 18 часа. Летните ваканции на учениците са изместени през март, с цел да могат учебните заведения да се трансфорат в пунктове за тестване и имунизация.

От началото на петата вълна Хонгконг записва 193 149 нови случая на COVID-19.
 Над 10 000 нови случая на ковид-19 в Хонгконг
Над 10 000 нови случая на ковид-19 в Хонгконг

Власите в Хонгконг вкараха и имунизационен паспорт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР