Хомосексуален секс - някои хора го правят, някои пингвини го

...
Хомосексуален секс - някои хора го правят, някои пингвини го
Коментари Харесай

Скандално разкритие: Мъжките маймуни са предимно гейове

Хомосексуален секс - някои хора го вършат, някои пингвини го вършат, а както се оказва, и доста маймуни го вършат. Според изследване, оповестено в списание Nature Ecology and Evolution, това е напълно естествено.

 

Наблюдавайки група макаци резус в продължение на три години в Пуерто Рико, учените от Лондонския имперски лицей откриват, че по-често мъжките вършат секс със същия пол, в сравнение с тези от противоположния пол.

Изследователите оповестяват, че 72% от 236-те мъжки маймуни са се съвокуплявали с други мъжки, до момента в който единствено 46% са взели участие в хетеросексуален секс.

Съществуват доста разнообразни теории - липса на задоволително женски, определяне на владичество или изпускане на парата - които могат да обяснят за какво животните могат да се ангажират с хомосексуално държание.

Но откривателите считат, че наблюденията им в действителност поддържат напълно нова доктрина - че мъжките, които вършат секс един с различен, имат еволюционно преимущество пред хетеросексуалните си събратя.

Изследователите оповестяват, че мъжките маймуни, които вършат секс между тях, постоянно поддържат колегата си в борби. Освен това тези мъжки маймуни не са строго хомосексуални. Те вършат секс и с женски.

Всъщност откривателите са открили, че бисексуалните макаци са имали повече поколение от хетеросексуалните си сътрудници.

Така че, взети дружно, " те основават връзки и си оказват помощ в битката ", споделя Винсент Саволайнен, биолог и водещ създател на проучването, пред New Scientist. " И по-късно концепцията е, че в случай че вършат това, тогава може да имат и достъп до повече женски и на процедура да имат повече бебета ", сподели той. И тези бебета може да са по-склонни да вършат същото, откриват откривателите.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР