Холивудската звезда Арнолд Шварценегер подаде иск срещу руската компания Промобот“

...
Холивудската звезда Арнолд Шварценегер подаде иск срещу руската компания Промобот“
Коментари Харесай

Терминаторът съди компания, създала негов двойник

Холивудската звезда Арнолд Шварценегер подаде иск против съветската компания „ Промобот “ за потреблението на неговия облик без позволение за основаване на робот-близнак.

Това заяви порталът TMZ по отношение на делото.

Компания, представляваща Шварценегер, твърди, че съветската компания употребява нелегално правото на артист на гласност. Ищците изискват ответникът да спре да употребява облика на Терминатора и да му изплати 10 милиона $ дружно с облагата, получена по отношение на проявлението на робота.

Както е посочено в правосъдното дело, „ Промобот “ демонстрира робота-двойник на артиста на обществени събития, с цел да популяризира и продава своите артикули. Така през януари той бе показан на ревюто CES в Лас Вегас, след което юристът на артиста Марти Сингър изиска да бъзе спряно потреблението на физиономията на Шварценегер. Според TMZ, тогава от „ Промобот “ дали обещание да прекратят практиката си, само че през февруари роботизираният Терминатор още веднъж се появи на ревюто за играчки в Ню Йорк.

От съветската компания отхвърлиха изказванието на TMZ за правосъдния развой. Както съобщили на РИА Новости от пресслужбата на „ Промобот “, те не са получили искове от Арнолд Шварценегер, от съда или от други органи. Компанията договаря за потреблението на външния тип на Шварценегер от няколко месеца.

През октомври „ Промобот “ показа робота-двойник на самия Шварценегер на Synergy Global Forum в Санкт Петербург. Както тогава заяви на РИА Новости представител на компанията, „ той и всичките му сътрудници в действителност го харесаха “.

Роботът изцяло имитира външния тип на артиста. Той може да движи очите, веждите, устните, шията, а също по този начин да поддържа диалог. „ Лицето “ на андроида може да възпроизвежда повече от 600 разновидността на човешка микромимика. За да реализират оптималната действителност, съветските експерти сътвориха и патентоваха личен дизайн на лицето, а също по този начин използваха технология за основаване на изкуствена кожа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР