Холгер Витус Ньодсков Руне е познато име само за много

...
Холгер Витус Ньодсков Руне е познато име само за много
Коментари Харесай

17-годишен датчанин: Мога да подобря рекорда на Надал на "Ролан Гарос"

Холгер Витус Ньодсков Руне е познато име единствено за доста тесните тенис експерти. 17-годишният датчанин обаче има упоритост доста скоро да промени това, а в дълготраен проект даже да засенчи актуалните митове на спорта. Конкретната цел, която се е зародила в главата му, е да усъвършенства върха на Рафаел Надал от 13 трофеи на " Ролан Гарос ".

Понастоящем младежът от Копенхаген е №2 в международната класация за юноши и №551 в тази за мъже. Трениращият от 2016 година във френската академия на Патрик Муратоглу в Ница юноша към този момент завоюва първото си отличие от клей класиката в Големия шлем - през 2019 година Холгер Руне победи като първенец при момчетата до 18 година в Париж.

Запленен от следващата Купа на мускетарите, извоювана от великия испанец във френската столица предходната неделя, младият датчанин съобщи пред спортния канал TV 2 Sport в родината си: " Рафаел Надал е толкоз въодушевяващ и самоуверен темперамент. Работя всеки ден, с цел да мога да бъда толкоз добър като него. Все още не съм на неговото равнище. Имам да извървя още много път, само че имам вяра, че мога да подобря неговия връх. "

Руне завоюва първата си купа от мъжки шампионат предишния месец на конкуренцията от календара на интернационалната федерация (ITF) в Клостерс (Швейц, $25 000). Следващата седмица той игра край на шампионата на ITF в Мелия (Исп, $15 000), където на 1/2-финалите в профил поставения под №8 български национал Адриан Андреев (19 г.) със 7:6 (6), 6:1.

" С моя треньор говорихме за задачите ми - разяснява още Холгер пред малкия екран. - След година ще бъда в Топ 100. След две години ще бъда на самия връх. Вярвам в това. Знам какво ще ми коства. Няма да бъде елементарно и ще изисква доста тежка работа. "

Личен треньор на Холгер Руне е някогашният датски тенисист Кенет Карлсен, достигал до 41-во място в международната класация през 1993 година Той счита, че възпитаникът му има капацитет да завоюва купа от Шлема и да бъде измежду най-хубавите в света, само че е наясно, че върхът на Надал на " Ролан Гарос " е по-скоро ентусиазъм, с което геният цели да се стимулира в допълнение.

" Това е застрашителен връх за възстановяване - уточни Карлсен. - Рафаел Надал даже още не е завършил, той има сили да завоюва още трофеи. Така че Холгер ще би трябвало да играе в действителност сносно. Разбира се, че би трябвало да имаш огромни цели, само че да надминеш 13 трофеи от " Ролан Гарос " към този момент наподобява изцяло откачено. Пожелавам от все сърце на Холгер да го направи. Мисля, че той може да завоюва шампионати от Големия шлем. Също по този начин има капацитета да стане №1 в света. Дали по-късно ще слага върхове... Не знам, само че това ще бъде мотивиращ фактор. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР