ХолдингътAlphabet публикува данни за приходите на канала за видеосподеляне YouTube,

...
ХолдингътAlphabet публикува данни за приходите на канала за видеосподеляне YouTube,
Коментари Харесай

YouTube е заработил $15 млрд. от реклама през 2019 г.

ХолдингътAlphabet разгласява данни за приходите на канала за видеосподеляне YouTube, който е в неговите активи. Целият годишен доклад е на уеб страницата на компанията

" Нашите вложения в компютърните науки, в това число изкуствен интелект, амбиентни и облачни компютърни калкулации, обезпечават постоянна база за продължаващо повишаване и нови благоприятни условия пред Alphabet - споделя Сундар Пичай, изп.директор на Alphabet и Google. - Наистина съм удовлетворен от непрекъснатия ни прогрес в построяването на две от по-новите ни разрастващи се зони - YouTube, която вече има $15 милиарда годишни доходи от реклама, и Cloud, която е със себестойност $10 милиарда "

Alphabet е компанията-майка на Гугъл. Тя купи YouTube през 2006 година за $1,65 милиарда Оттогава нито един път не са оповестени данни за приходите на канала за видеосподеляне.

В сегашния отчет, като се изключи че през 2019 г. YouTube е проработил от реклама над $15 милиарда (10% от приходите на компанията), се отбелязва, че общият приход на Alphabet за предходната година е $162 млрд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР