Холандският министър-председател призна в понеделник, че правителството му е направило

...
Холандският министър-председател призна в понеделник, че правителството му е направило
Коментари Харесай

Марк Рюте се извини, че е облекчил ограниченията срещу COVID-19

Холандският министър-председател призна в понеделник, че държавното управление му е направило неточност, като облекчи редица ограничения за битка с COVID-19. Той се извини, защото случаите набъбнаха до пикови стойности, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Рюте и министърът на опазването на здравето Уго де Йонге в петък още веднъж постановиха редица ограничавания, в това число затваряне на нощни клубове, защото мощно инфектираният вид Делта настава, изключително измежду младежите.
 Без маски в Нидерландия Без маски в Нидерландия
От другата седмица защитните маски за лице към този момент няма да бъдат наложителни на множеството места в Нидерландия, като дружно с това влизат...

" Направена е неточност в преценката. Това, което сме мислили, че можем да позволим, в действителност не можем ", сподели Рюте в Хага. " Ние сме смутени от това и се извиняваме ", сподели той пред кореспонденти.

Повече от 9 300 души дадоха позитивни проби в неделя, за разлика от 500 единствено преди две седмици, като страната регистрира най-високите си дневни цифри от декември предходната година. В понеделник са регистрирани 8 500 нови инфекции.

" Сегашното нарастване на броя е по-бързо от плануваното ", съобщи холандският екип за ръководство на огнищата в писмо до Народното събрание предходната седмица. " Наблюдаваме неотдавна експоненциално повишаване на броя на инфекциите, изключително измежду 18-25-годишните “, споделиха от OMT, добавяйки, че инфекциите се случват основно в нощните клубове и в бранша на хотелиерството. Те прецизират, че отвън тази възрастова група няма нарастване.

Приемът в лечебни заведения също не се е нараснал доста. На конференция в петък де Йонге сподели, че към 80 % от холандските жители са били имунизирани с най-малко една доза. Но вирусолозите се притесняват, че младежите с ковид могат да го разпространят в други възрастови групи, които към момента не са имунизирани. От OMT предизвестиха, че приемът в болница и " бремето на грижите " евентуално ще се усилят още веднъж.
 Стремглаво пораства броят на новите инфектирани с ковид в Нидерландия Стремглаво пораства броят на новите инфектирани с ковид в Нидерландия
Броят на новозаразените с ковид в Нидерландия означи скок, като за последното денонощие бяха регистрирани близо 5500 нови случа...

Решението на Нидерландия беше подложено на рецензии, в това число от здравния министър на прилежаща Белгия. " От холандския опит научихме, че е най-добре да не прибързваме, без да сме обмислили деликатно нещата “, сподели Франк Ванденбрук пред телевизия VTM. Междувременно Холандската федерация на уредниците на събития съобщи, че е " наскърбена и гневна " от решението на държавното управление да възвърне ограниченията за ограничение на вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР