Холандският институт за обществено здраве във вторник съобщи за тревожно

...
Холандският институт за обществено здраве във вторник съобщи за тревожно
Коментари Харесай

Холандия предупреждава за тревожно нарастване на инфекциите

Холандският институт за публично здраве във вторник заяви за " обезпокоително повишаване " на броя на коронавирусните инфекции през последната седмица, защото държавното управление се готви да разгласи дали ще разреши разпределяне по време на коледните празници, оповестява АП.

Здравният институт съобщи, че броят на новите доказани случаи на COVID-19 се е нараснал с повече от 9 000 до 43 103 за седмица . Повече хора са тествани през последната седмица заради смяна в разпоредбите за достъп, само че процентът на позитивните проби също набъбна от 11,1% на 11,6%.

През същата седмица броят на доказаните смъртни случаи от COVID-19 е понижен от 406 на 338. Броят на умрелите в цялата страна , откогато пандемията е обхвана Холандия, се приближава до 10 000 .

Броят на домовете за възрастни хора с най-малко един доказан случай на COVID-19 също се е нараснал, като 100 домове са записали доказан случай през последната седмица , по отношение на 77 през миналата седмица.

Холандия е в частична обсада от средата на октомври , когато страната записва някои от най-високите равнища на заразяване в Европа. Затварянето на всички питейни заведения и заведения за хранене, както и рестриктивните мерки за броя на хората, които могат да се събират у дома и навън, намалиха равнището на заразяване, само че спадът е в застой през последните седмици. Училищата в Холандия остават отворени .
 Холандски специалисти в битката с Covid-19 получиха писма със закани
Холандски специалисти в битката с Covid-19 получиха писма със закани

Не е ясно все още кой ги е изпратил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР