Холандските лалета в градинката пред официалния вход на НДК разцъфтяха

...
Холандските лалета в градинката пред официалния вход на НДК разцъфтяха
Коментари Харесай

Холандските лалета пред НДК цъфнаха с логото на европредседателството ни

Холандските лалета в градинката пред формалния вход на НДК разцъфтяха с логото на Българското председателство тъкмо шест месеца, откакто бяха засадени 38 000 цветни луковици .

 София посреща европредседателството с нови цветни фигури
София посреща европредседателството с нови цветни фигури

Фигурите са ситуирани на основни места в столицата

Цветната градина беше открита по-рано през днешния ден със символичния надпис " Растем дружно " (United We Grow) от министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, посланика на Нидерландия в България госпожа Беа загар Тъшър и кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Мозайката е осъществена по концепция на посолството на Нидерландия у нас, което направи и дарението от лалета на Българското председателство. Жестът е и израз на другарството и поддръжката, която Кралството оказва на България в ролята й за първи път на работата на Съвета на Европейски Съюз.

 Юнкер: Холандия да каже за какво блокира Шенген Обновена
Юнкер: Холандия да каже за какво блокира Шенген

Българите не са корумпирани, счита ръководителят на Европейска комисия

Цветята бяха засадени със съдействието на Столична община. Автор на дизайна е Ян Хулдемонд, някогашен основен дизайнер на световноизвестните и най-големите в света градини Кукенхоф (Keukenhof).

" Това подаяние от цветя е единствено венеца на поддръжката, която Кралството оказва на България във значимата й роля на ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Най-ценното са опита и признанието, които получаваме от страна, която 12 пъти е била ръководител на Съвета на Европейски Съюз и е един от най-хубавите образци за сполучливо управление на работата на Съвета на Европейски Съюз ", съобщи Павлова и благодари на посланика на Холандия у нас.

" Тези цветя са за знак за напредъка и триумфа на Българското председателство. Всички делегати и посетители от моята страна са впечатлени и от работата на председателството, и от вашата столица, в това число от красивите ви градини ", съобщи от своя страна посланикът Беа загар Тъшър.

 България потвърди, че може да е приближен сътрудник на Европейски Съюз, регистрира се Павлова
България потвърди, че може да е приближен сътрудник на Европейски Съюз, регистрира се Павлова

Най-важното следва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР