Холандски астроном успя да направи снимка на най-секретния самолет на

...
Холандски астроном успя да направи снимка на най-секретния самолет на
Коментари Харесай

Холандски астроном засне най-секретния самолет на САЩ

Холандски астроном съумя да направи фотография на най-секретния аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати - галактическият аероплан X-37B, откакто го търси в космоса в течение на месеци. Ралф Вандебергер, астрофотограф и неприкрит наблюдаващ на небето в Холандия, съобщи, че се е опитвал да открие самолета от месеци и най-сетне е съумял да направи това през май тази година.


Но едвам предходната седмица фотографът съумява да направи извънредни фотоси на X-37B, който от 30 юни до 2 юли прекосявал над страната на Ралф. "Наистина е доста дребен. Дори на разстояние от 300 километра, по тази причина не очаквайте някакви детайлни изображения ", предизвестява Ралф, предава Live Science.



По думите му, той е мощно впечатлен от това, че е съумял въпреки всичко много детайлно да снима Орбиталното тестово средство, както още е прочут апаратът, наподобяващ на дребна совалка на НАСА. "Виждаме част от носа, товарен отсек и опашка ", споделя Вандебергер.

Един от най-мистериозните апарати на Военновъздушни сили на Съединени американски щати е галактическият аероплан X-37B. Теориите за неговото предопределение варират от това, че е галактически бомбардировач до това, че е конфиденциален уред, основан, с цел да смъква шпионски спътници.

При по-ранните си полети X-37 B е кацал във военно въздушната база Ванденберг, Калифорния. А скорошни проекти за възстановяване на дейностите, свързани с излитания и кацания, сочат, че в бъдеще летателните средства ще кацат в базата Kennedy Space Center на НАСА.

Мистериозният аероплан, най-много употребен за тестване на технологии, е основан да лети в орбита към Земята и по-късно да се приземи като една от старите совалки на НАСА. Според производителя на X-37B – Боинг, самолетът лети в ниска орбита, сред 177 км и 800 км над Земята. За съпоставяне Международната галактическа станция лети в орбита почти от 350 км

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР