Холандската авиокомпания KLM финансира разработката на V-образен самолет, който ще

...
Холандската авиокомпания KLM финансира разработката на V-образен самолет, който ще
Коментари Харесай

Този самолет ще вози пътници в крилата си

Холандската самолетна компания KLM финансира създаването на V-образен аероплан, който ще настанява пасажерите в крилата си за по-нисък разход на гориво, оповестиха от компанията, представени от Business Insider.

Футуристичната форма на самолета ще направи машината по-лека и по-аеродинамична. Проектантите настояват, машината ще се нуждае от 20% по-малко гориво по отношение на модела Airbus A350 - най-развитият аероплан в наши дни.

Прототип на самолета ще бъде подготвен най-рано през есента на 2019 година. Но същинска работеща версия на машината може да се чака чак през 2040 година, предава CNN,

Идеята за аероплан, които носи пасажери, карго и резервоарите с гориво в крилата си, стартира с Джъстин Бенад, които бил студент в берлинския Технически университет.

Концепцията е развита от Delft Technical University в Холандия, в кооперация с KLM.

Подобно на модела Airbus A350, машината на име " Flying V " ще може да транспортира до 314 пасажери и 160 кв. метра товари.



Дистанцията от крило до крило ще бъде същата като на Airbus A350, което значи, че самолетът ще може да употребява същите терминали, писти и хангари.

V-образният аероплан ще може да изиминава дълги дистанции.

Д-р Роелоф Вос, началник на плана в TU Delft, показва, че Flying-V има по-малко въздушно противодействие по отношение на A350, което значи, че самолетът изразходва по-малко гориво.

Въпреки, че прототипът ще разчита на керосин, бъдещият модел на машината ще употребява електрически перки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР