Холандия и Дания имат най-добрите пенсионни системи в света, сочи

...
Холандия и Дания имат най-добрите пенсионни системи в света, сочи
Коментари Харесай

Кои страни са рай за пенсионерите

Холандия и Дания имат най-хубавите пенсионни системи в света, сочи световно изследване, представено от Bloomberg. Страните заемат двете най-горни места в Melbourne Mercer Global Pensions Index, като получават оценка А за равнището на финансова сигурност, която се обезпечава при излизане на подобаващ отдих. Австралия се класира на трето място с B+. В топ 10 влизат още Финландия, Швеция, Норвегия, Сингапур, Нова Зеландия, Канада и Чили с оценка B.

Проучването измежду 37 страни, което обгръща съвсем две трети от международното население, употребява 40 индикатора, с цел да реши дали една пенсионна система води до възстановяване на финансовото положение на хората, устойчива ли е и има ли съответното общество доверие в нея.

Холандия още веднъж зае първото място през 2019 година, като множеството чиновници са се възползвали от опциите да имат приходи при пенсиониране на база на междинното възнаграждение през целия им живот. Англия и Съединени американски щати са с рейтинг C+ надлежно на 14-а и 16-а позиция. Според отчета и двете страни могат да подобрят резултатите си посредством повишение на минималната пенсия за хора с ниски приходи.

Япония пък попада под номер 31 в класацията с рейтинг D. Това демонстрира огромни недостатъци или пропуски, които би трябвало да бъдат отстранени. Основната рекомендация е повишение на възрастта за пенсиониране, защото продължителността на живота в страната не стопира да пораства.

Тайланд се оказва на дъното в класацията и би трябвало да вкара минимално равнище на наложителни пенсионни отчисления, а също да усили поддръжката за най-бедните, се споделя още в отчета.

Изследването излиза в миг, когато политиците по света се пробват да се оправят със обстановка, в която от ден на ден хора излизат в пенсия, живеят по-дълго и се нуждаят от непрекъснат поток от доходи, с цел да оцелеят. Почти една пета от популацията на планетата се чака да навърши пенсионна възраст до 2070 година, което е с към 9% повече по отношение на тази година, демонстрират данните на Организация на обединените нации.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР