Холандия и Белгия мирно промениха националните си граници, като размениха

...
Холандия и Белгия мирно промениха националните си граници, като размениха
Коментари Харесай

Белгия и Холандия промениха границите си заради обезглавен труп

Холандия и Белгия спокойно трансформираха националните си граници , като размениха огромен сектор земя.

Това се случи, откакто преди 4 години на границата бе намерено обезглавено тяло. Случаят предизвика юридически безпорядък. Холандските управляващи нямаха право да проверяват случая, защото по документи това беше белгийска територия.

Преди границата сред двете страни се определяше по дъното на река Мьоз - на изток от белгийския град Визе и на запад от холандското село Ейсден. През годините коритото на реката бе променяно за потребностите на корабоплаването. В резултат територия, която се намира под юрисдикцията на Белгия , се оказа от холандската страна на реката. С времето полуостровчето си завоюва репутацията на място, на което царят безпорядък и безвластие. Белгийските управляващи, под чиято пълномощия беше регионът, не успяваха да упражнят надзор по чисто географски аргументи. За да стигнат до такава степен, служителите на реда трябваше да се придвижват с лодки.  

От 2018-а година влезе в действие съглашението, съгласно което Белгия отстъпва на Холандия 11 хектара земя , а в подмяна получава 3 хектара, на които има част от шлюз, издигнат да улеснява трафика сред двете страни.

Сега холандските управляващи управляват реда на полуострова, Като отплата те ще получат атрактивни селски територии и естествени резервати.

" Споразумяхме се граници те да бъдат изменени спокойно ", сподели външният министър на Белгия Дидие Рейндърс през 2016 година, откакто подписа договорката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР