Ходещият автомобил TIGER на мисия в гората(снимка: Hyundai New Horizons

...
Ходещият автомобил TIGER на мисия в гората(снимка: Hyundai New Horizons
Коментари Харесай

Hyundai показа ходеща кола с четири крака


Ходещият автомобил TIGER на задача в гората
(снимка: Hyundai New Horizons Studio)

Трудно е човек да повярва, че толкоз скоро, откакто закупи контролния пакет акции в производителя на роботи Boston Dynamics, Hyundai към този момент е съумяла да „ кръстоса ” кола и робот. Но да, компанията преди малко показа автомобила TIGER (Transforming Intelligent Ground Excursion Robot) – кадърен да се движи на четири крайници.

На този стадий колата е изцяло самостоятелна и няма места за лидер и пасажери. Според разработчика, подобен превоз ще бъде потребен за достъп до отдалечени места в проучвателен задачи, доставка на храна и медикаменти по време на естествени бедствия или други изключителни обстановки.

Всъщност TIGER не е първият опит на Hyundai да направи ходеща кола. Още на CES 2019 компанията за сходно возило, която беше наречена Elevate.

TIGER предшества. Моделът е създаден от New Horizons Studio на Hyundai Motor Group, която се намира в Съединени американски щати, в партньорство с компанията за програмен продукт за планиране Autodesk и консултанти по промишлен дизайн от Sundberg-Ferar.

Четирикракият TIGER съчетава технологии от колите и роботите
(снимка: Hyundai New Horizons Studio)

„ Въз основа на модулната архитектура, платформата TIGER включва комплицирана система от крайници и колела, както и редица датчици за дистанционно управление. TIGER може да бъде обвързван и с безпилотни летателни апарати, които могат да съпровождат TIGER до труднодостъпни места ”, съобщи представител на Hyundai, представен от.
още по тематиката
Със „ сгънати крайници ” TIGER се движи като всеки различен автомобил на колела. Ала когато колата заседне или би трябвало да потегли по мъчно пристъпен терен, краката потеглят.

Всеки от краката има шест точки на съчленяване сред колелото и шасито, чийто многопосочен дизайн разрешава да се върти и да се движи с идентична лекост във всяка посока – напред, обратно или странично. Заедно с моторите на колелата, сред четирите крайници на „ тигъра ” има общо 28 мотора и 28 датчика за състояние.

TIGER може да откри приложение и в галактически задачи
(снимка: Hyundai New Horizons Studio)

Hyundai има вяра, че технологията, залегнала в основата на този автомобил, е подобаваща за потребление даже в междупланетна задача. Освен, че се движи по повърхността, машината може да се изкачва по стени и да прекрачва пропасти, разтваряйки краката си на ширина 4,57 м.

Въпреки че TIGER е единствено концептуален модел, корейският производител чака, че „ този клас коли бързо ще придобие известност през идващите години ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР